Какво е чувството да победиш Джокович? Григор разказва за една от най-паметните си победи (видео)

от в 07:27 на 24.04.2024
Калоян Соколов

Мастърс надпреварата в Мадрид стартира през днешния ден, а макар Григор Димитров да няма най-приятните спомени от испанската столица в тенис отношение, то един спомен ще остане завинаги в неговото съзнание. Става въпрос за единствената му постигната победа над Новак Джокович, която дойде през 2013-та година, когато Григор все още не беше навършил дори 22 години. Tennis TV върнаха именно там нашата първа ракета, като той разказа любопитни истории за преживяното при първата си и засега последна победа над актуален номер едно в света.

За първото си участие в Мадрид:

- Първият път ли? Кога беше това? Трябва да е било отдавна. Когато победих Новак ли? Спомням си, че дойдох доста по-рано в Мадрид и бях отседнал в много съмнителен хотел. Когато разбрах, че играя срещу него, то си казах, че е време да го победя и най-вече да събера достатъчно пари, за да се преместя в друг хотел. Беше страхотно преживяване. Все още бях много млад и исках да усетя пълното преживяване в Мадрид, като обикалях града постоянно през деня.

Това беше една от онези спeциални вечери - перфектна температура, препълнени трибуни и прекрасно усещане от моя страна, когато излязох на корта. Мисля, че се получи страхотен мач и от двете страни. Имаше много мятане по корта, къси топки топки и немалко съмнителни решения, които взех, но накрая нещата сработиха и това е един от най-хубавите ми спомени тук.

Какво е очаквал от този мач тогава:

- Нищо. Винаги съм обичал тези мачове. Харесва ми да вдигам нивото си в подобни случаи, особено срещу него по това време. Това беше един от първите ни мачове и исках да видя къде се намирам. Просто се надявах да играя своята игра и нямах някакви конкретни очаквания към себе си. Общо взето се надявах да изпълня тези неща и да видя каква ще бъде развръзката, а тя се оказа доста добра за мен.

За това да играеш без очаквания за резултати:

- Да, и точно на това се дължат част от успехите ми в последните месеци. Опитвах се да нямам очаквания, аз съм своя най-голям критик, но няма да постигна нищо, ако просто имам очаквания. Трябва просто да се подготвя по най-добрия начин в тенис и физическо отношение, за да съм готов да се състезавам. Това е основното нещо. Не можеш просто да очакваш, а трябва да наблегнеш на работата, за да се случват нещата. Няма преки пътища в спорта.

За последните страхотни резултати в сериите "Мастърс"

- Страхотно е. Наистина чудесен период. Наскоро говорих с отбора и им казах, че това е отлично постижение от страна на всички ни. Най-много се насладих на това, че съумях да изиграя толкова много добри поредни мачове и да победя толкова голям брой първокласни тенисисти. Това е едно от най-трудните неща в спорта. Горд съм, че съумявам да правя всичко това за продължителен период от време.

В тениса нямаш много време да се насладиш на момента, защото постоянно трябва да бъдеш на някое ново място, но се опитвам да оползотворя максимално моментите, в които съм далеч от корта и да бъда благодарен за всичко случващо се около мен. Не всеки ден се чувстваш добре и все още имам своите тежки моменти, но винаги продължавам напред и се гордея най-много с това.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Какво е чувството да победиш Джокович? Григор разказва за една от най-паметните си победи (видео) Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | интервюта | мадрид | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook