С поглед към Рим: Как отказванията на Синер и Алкарас ще помогнат на Григор Димитров?

от в 17:59 на 05.05.2024
Калоян Соколов

Григор Димитров ще бъде осми поставен на Мастърса в Рим. Първата ни ракета се намира под номер десет в световната ранглиста, но ще премине с две позиции напред за надпреварата в италианската столица, след като Карлос Алкарас се отказа от участие заради травмата в предмишницата, която го съпътства през целия клей сезон, а Яник Синер също последва този пример, получавайки контузия в областта на бедрото по време на Мастърса в Мадрид.

Отказванията на двамата основни фаворити за трофея пък са добре дошли за нашия топ тенисист, защото той ще има възможност да играе с по-нискоранкирани от себе си съперници чак до 1/4-финалната фаза на турнира. Досега Димитров неизменно беше сред поставените между 9-то и 16-то място на досегашните Мастърс надпревари през сезона, като това означаваше, че в трети кръг го очаква битка с играч между номер 17 и 24, а в 1/8-финалите вече идваха потенциалните битки с големите фаворити, което доведе до мачове с Даниил Медведев и Карлос Алкарас на този етап от турнирите в Индиън Уелс и Маями.

Сега Димитров ще стартира участието си директно от втория кръг на състезанието, а в трети кръг със сигурност ще играе с тенисист извън топ 20 на света - поставен между номер 25 и 32 (Томас Мартин Ечевери, Алехандро Давидович Фокина, Лоренцо Музети, Камерън Нори, Себастиан Корда, Артур Фис, Алехандро Табийо или Мариано Навоне). Впоследствие Григор ще премери сили с някой измежду поставените от 9-то до 12-то място (Холер Руне, Алекс Де Минор, Тейлър Фриц или Бен Шелтън), което означава, че нашата първа ракета ще се размине със сблъсъци срещу представители на световната десетка чак до финалната осмица на състезанието, когато вече би могъл да срещне всеки един измежду Новак Джокович, Александър Зверев, Каспър Рууд и действащия шампион - Даниил Медведев.

Състезанието в италианската столица ще стартира на 8-и май, а още утре ни предстои да станем свидетели на тегленето на жребия, който веднага ще бъде качен на нашия сайт, щом бъде оповестен от организаторите.

 

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
С поглед към Рим: Как отказванията на Синер и Алкарас ще помогнат на Григор Димитров? Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | жребий | любопитно | рим

Коментари





Следвайте ни в Facebook