Разочарованата Сабаленка: Не ми се искаше да страдам точно на рождения си ден, но се гордея

от в 11:27 на 05.05.2024
Калоян Соколов

Арина Сабаленка беше на само една точка от това да защити титлата си на надпреварата в Мадрид, само че трябваше да преглътне много неприятно поражение от световната номер едно Ига Швьонтек, която отрази 3 мачбола и детронира защитаващата шампионка в мача на сезона при дамите. Впоследствие Сабаленка не скри разочарованието си, което е подсилено от обстоятелството, че то идва точно навръх 26-ия рожден на 2-кратната шампионка от Аустрелиън Оупън, но все пак тя намери сили да открие множеството позитиви в представянето си на тазседмичната надпревара:

"Страдах в двата месеца след Аустрелиън Оупън и ми беше много трудно отново да намеря себе си, но съм изключително щастлива, че отново се завърнах към познатото си ниво в Мадрид. Оттук мога да ставам единствено по-силна и гледам с нетърпение към следващите две седмици, в които се надявам да бъде с една идея по-добра, отколкото днес. 

Определено обаче е по-трудно да приемеш загубата, когато си бил толкова близо до трофея. Напрежението беше огромно и наистина не ми беше никак лесно. В момента си мисля как точно съм играла при пропуснатите мачболи и прехвърлям тези моменти в главата си. Вероятно ще страдам на следващия ден, но след това заминавам за Рим и ще съумея бързо да забравя случилото се.

Лошото е, че точно утре имам рожден ден и не ми се искаше да страдам на него. Навършвам 26 години и се надявам да бъда в сравнително добро настроение. Пораженията са тежки за приемане, но не е като да съм загубила лесно и да не съм дала най-доброто от себе си. Днес се раздадох максимално и мога единствено да се гордея със себе си и да се надявам, че догодина ще бъде от страната на победителите" - завърши речта на тазгодишната подгласничка в испанската столица.

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Разочарованата Сабаленка: Не ми се искаше да страдам точно на рождения си ден, но се гордея Калоян Соколов
Теми:  
wta | Арина Сабаленка | интервюта | мадрид

Коментари





Следвайте ни в Facebook