Агут захапа организаторите в Мадрид: Не е нормално да се дава покана на 16-годишен американец

от в 04:47 на 26.04.2024
Калоян Соколов

Роберто Баутиста Агут несъмнено е сред най-успешните испански играчи през последното десетилетие. 36-годишният тенисист е 11-кратен ATP шампион, бивш номер 9 в света и освен това може да се похвали с две победи над Новак Джокович, както и още цели 18 триумфа над останалите представители на топ 10. Бившият полуфиналист на Уимбълдън обаче беше контузен през голямата част от миналия сезон, а тази година претърпя неприятен инцидент при езда с кон и всичко това доведе до излизането му от топ 100 на световната ранглиста.

Всички тези успехи даваха увереност на Баутиста Агут, че той няма да остане забравен от организаторите на Мастърса в Мадрид и със сигурност ще получи покана за основната схема, само че това не се случи и единствено късметът спаси испанеца от това да отпадане още в квалификациите. Агут обаче попадна в същинския турнир като "щастлив губещ" и вчера надви Даниел Елаха Галан на старта, а впоследствие изрази своето недоволство от създалата се ситуация, като осъди решението 16-годишният Дарвин Бланш да играе на негово място и не можем да кажем, че няма правото да го стори, имайки предвид, че тийнейджърът взе само 1 гейм на Рафал Надал и едва ли някой фен би посетил турнира специално заради него.

"Трябваше да пусна предварителна молба. Това е всичко. Признавам, че бях абсолютно сигурен в това, че ще получа "уайлд кард". Истината е, че съм от голяма тенис нация, която организира множество турнири и винаги съм бил в позицията на облагодетелстван, докато съм слушал как се оплакват колегите ми. Не мога обаче да приема решенията за поканите през тази година. Разбирам, че турнириът е собственост на IMG и те се опитват да подадат ръка на своите клиенти, но това го няма никъде по света освен тук. Не е нормално някакви спонсори и държавни инситуции да решават кои тенисисти да участват. Обикновено се дава шанс на местните играчи и евентуално на някои други големи имена, докато в Мадрид всичко опира до личните интереси на въпросната агенция и се стига до това да играе 16-годишен американец в основната схема" - коментира видимо нараненият ветеран.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Агут захапа организаторите в Мадрид: Не е нормално да се дава покана на 16-годишен американец Калоян Соколов
Теми:  
дарвин бланш | интервюта | любопитно | мадрид | роберто баутиста агут

Коментари





Следвайте ни в Facebook