Първата от много: 17-годишният Фонсека взе сет на нула и записа дебютна "Мастърс" победа!

от в 21:25 на 25.04.2024
Елеонора Александрова

Жоао Фосека продължава да впечатлява света на тениса. С всеки изминал мач в Тура, 16-годишният бразилец развива все повече играта си. След като миналата седмица той съумя да стигне до четвъртфиналната фаза на ATP 250 турнира в Букурещ и бе само на две точки от достигане до финалната четворка, то днес младокът, който в момента е под номер 242 "взе скалпа" на още един по-опитен от него тенисист и представител на топ 100, Алекс Микелсън с 4:6, 6:0, 6:2 за малко повече от 2 часа игра, като така младият талант записа дебютен успех на турнир от сериите "Мастърс", а в следващия кръг го очаква сблъсък с 29-тия поставен Камерън Нори.

Срещата не започна по мечтан начин за Фонсека. Грешките от страна на действащия юношески шампион на US Оупън бяха налице, за разлика от значително по-постоянната игра на Мичълсън. Така световният номер 70 успя да реализира два поредни пробива още в самото начало, чрез което да си осигури удобна преднина. Макар и в следващите минути играта на южноамериканеца да се беше стабилизирала, то американецът запази преднината си и спечели първия сет с 6:3.

Фонсека пренесе силната си игра от края на първия сет и в началните минути на втората част. Бразилецът показа най-доброто от своята разнообразна игра и впечатли с мощни удари от основната линия, които му позволиха изцяло да доминира над опонента си, който загуби изцяло своя ритъм. Така без да загуби нито един гейм, Фонсека изравни резултата в сетовете.

В последната част Микелсън изглеждаше напълно изтощен, като това може да се забележи от грешките, които той допускаше. За сметка на това тийнеджърът запазваше своята непредсказуемост в действията си и реализира нови два брейка, за да запише своята първа победа на турнир от сериите Мастърс!


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Първата от много: 17-годишният Фонсека взе сет на нула и записа дебютна "Мастърс" победа! Елеонора Александрова
Теми:  
atp | алекс мичълсън | жоао фонсека | мадрид | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook