Непобедена на клей: Рибакина не отстъпи и на световната №46 за успешно начало в Мадрид!

от в 13:31 на 26.04.2024
Елеонора Александрова

Клеят постепенно започва да се превръща в любима настилка за Елена Рибакина. След като миналата година спечели първата си голяма титла на червени кортове в Рим, този сезон тя съумя да наруши доминацията на Ига Швьонтек в Щутгарт и да грабне голямата награда в немския град, а именно чисто ново Порше. Казахстанската представителка остава непобедена на землено покритие през този сезон, а днес тя започна кампанията си в испанската столица с двусетова победа над представителката на топ 50 Лучия Брондзети с 6:4, 6:3. В следващия кръг Рибакина ще очаква победителката от срещата между Марта Костюк и Маяр Шериф.

Още в самото начало световната номер 4 наложи своята доминация над опонентката си със солиден сервис и разнообразни отигравания. Така тя успя да поведе с пробив, но италианката не изглеждаше готова да отстъпи толкова лесно на именитата си опонентка и съумя да изравни резултата, възползвайки се от нарастващите неточности в играта на Рибакина.

Следващите минути бяха равностойни, като Рибакина налагаше характерната за нея агресивна игра, докато световната номер 46 демонстрира впечатляваща дефанзивна защита. При 5:4 бившата номер 3 показа защо именно тя е фаворитката в срещата и проби още веднъж сервиса на опонентката си, за да спечели първия сет.

Втората част започна обещаващо за аутсайдерката в двубоя, която отмъкна подаването на бившата шампионка от Уимбълдън. Играта на Брондзети обаче постепенно започна да губи своята ефективност. Рибакина пък намери оптималния си ритъм и не само успя да изравни резултата, но и да го обърне в своя полза. В последните минути играта от началния удар на фаворитката бе значително стабилизирана, а това си пролича и в деветия гейм, когато тя затвори мача с три поредни аса и така записа своята 13-та поредна победа на клей.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Непобедена на клей: Рибакина не отстъпи и на световната №46 за успешно начало в Мадрид! Елеонора Александрова
Теми:  
wta | лучия брондзети | мадрид | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook