В първия си мач на клей за сезона: Алкарас разгроми световния №59 в Мадрид!

от в 18:19 на 26.04.2024
Елеонора Александрова

В началото на клей сезона Карлос Алкарас претърпя поредното нараняване. Контузия на дясната ръка не му позволи да вземе участие в Монте Карло, както и да защити титлата си в Барселона. Днес, в Мадрид, испанецът, който е под номер 3 в ATP ранглистата, направи своето бляскаво завръщане след почти месец отсъствие, разгромявайки Александър Шевченко с 6:2 6:1, а в следващия кръг го очаква бразлилецът Тиаго Сейбот Вилд, който е известен с немалкото си победи над елитни тенисисти и днес неслучайно шокира Лоренцо Музети.

Още в самото начало Алкарас играеше така, сякаш контузията е напълно преодоляна. Двукратният "мейджър" шампион наложи изключително високо темпо още в самото и впечатляваше с невероятни отигравания, които му позволиха да пробие на два пъти своя опонент и скоропостижно да затвори сета в своя полза.

Сценарият от първия сет се повтори до голяма степен във втория. Макар и да се забелязваше леко подобрение в играта на Шевченко, то тази на световния номер 3 бе на прекалено високо ниво за непоставения тенисисти. Характерните за него превъзходни волета, бърза игра с краката и мощните форхенди бяха основните оръжия, които испанецът използваше по най-добрия възможен начин. Така за едва 33 минути игра Алкарас затвори и втория сет с резултат 6:1 и сложи перфектното за него начало на сезона на червени кортове.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
В първия си мач на клей за сезона: Алкарас разгроми световния №59 в Мадрид! Елеонора Александрова
Теми:  
atp | карлос алкарас | мадрид | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook