Сабаленка оцеля срещу бивша "мейджър" полуфиналистка за успешно начало на защита на титлата!

от в 17:00 на 26.04.2024
Елеонора Александрова

Арина Сабаленка не показва най-добрия си тенис през последните няколко седмици. След Аустрелиън Оупън, където тя успешно защити титлата си, беларуската тенисистка успя да спечели два поредни мача само в един турнир (Индиън Уелс). Мадрид Оупън обаче е един от любимите турнири на световната номер 2, тъй като именно там тя спечели своята последна титла преди Мелбърн. Днес шампионката в испанската столица отново показа сериозни колебания, но нервите й бяха достатъчно здрави, за да издържат на атаките на полуфиналистката от миналогодишното издание на Аустрелиън Оупън, Магда Линет, надигравайки я с 6:4, 3:6, 6:3 за малко повече от 2 часа игра.

Срещата започна обещаващо за бившата номер 1, която още във втория гейм от подаването на опонентката й, съумя да реализира брейк. Макар и след това фаворитката да започна да допуска немалко непредизвикани грешки, полякинята не успя да се завърне в играта. Здравите нерви помогнаха на Сабаленка да запази лидерството си до края и така да поведе с 6:4.

Грешките на шампионката не останаха ненказани във втория сет. Играта на световната номер 48 претърпя сериозно подобрение, което й позволи да доминира в хода на по-голямата част от сета. Вдъхновена от събитията на корта, Линет подобряваше играта си с всяка изминала минута и не позволи на втората поставена да се завърне в резултата, като победителката щеше да бъде определена в решителна част.

Там Сабаленка успя да се мобилизира, само че Линет продължаваше да действа изключително солидно и това ни осигури равностойна битка в хода на почти целия сет. Осмият гейм обаче се оказа ключов за развитието на мача, тъй като точно тогава двукратната "мейджър" шампионка реализира пробив, а в следващия бе напълно безпогрешна и по този начин тя се класира се следващия кръг, където ще очаква Кейти Болтър или Робин Монтгомъри.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Сабаленка оцеля срещу бивша "мейджър" полуфиналистка за успешно начало на защита на титлата! Елеонора Александрова
Теми:  
Арина Сабаленка

Коментари





Следвайте ни в Facebook