Адриан Андреев срещу Алексей Попирин - анализи, очаквания и коефициенти

от в 22:55 на 23.02.2021
Калоян Соколов

Адриан Андреев записа най-голямата победа в своята кариера, след като надигра Лойд Харис на старта на АТП 250 надпреварата в Сингапур, в която се включи с "уайлдкард" и го оползотвори по отличен начин, записвайки първи успех над играч от световния топ 100. Утре за Ади пък предстои ново тежко изпитание, тъй като ще срещне талантливия австралиец Алексей Попирин, който съвсем наскоро се изправи срещу Григор Димитров и затрудни сериозно първата ни ракета, макар че в крайна сметка допусна поражение.

Безспорно Ади влиза в предстоящия мач като аутсайдер, но той сам доказа, че понякога ранглистата не е определяща за развръзката на даден сблъсък, така че нека заедно да се опитаме да поразсъждаваме по какъв начин българинът би могъл да се противопостави на значително по-именития си опонент.

  • Какво да очакваме от Алексей Попирин?

Австралиецът е на 21 години и е висок 196 сантиметра. Попирин е бивш номер 2 при юношите, а също така може да се похвали със спечелването на трофея от Ролан Гарос на това ниво. Младокът е продукт на академията на Муратоглу, в която се готви от няколко години насам, и резултатите не закъсняват. Още преди два сезона Алексей пробива в топ 100 на световната ранглиста за първи път, като достига до третия кръг на Откритото първенство на Австралия, където постига победа над Доминик Тийм. Това обаче не се оказва щастливо стечение на обстоятелствата, защото той отново се класира за същия етап на надпреварата, в която този път негова жертва става Жо-Вилфред Цонга.

Това нагледно показва колко комфортно се чувства Попирин на твърда настилка, а това се дължи на изключително доброто сервиране и тежък форхенд на австралиеца, тъй като въпросните компоненти пасват отлично на подобни условия. Високият състезател освен това често предприема пътя на атаки към мрежата, а там покрива полето си перфектно и разполага с фино докосване при волетата. Разбира се, австралиецът има и своите слаби страни, сред които можем да посочим неговия двурък бекхенд. Той е доста плътен, но за сметка на това преимуществено е насочен в центъра на корта и не може по никакъв начин да бъде заплаха за съперниците. Друг проблем за Алексей се явява второто му подаване, което далеч не е така убедително като първото и често попада в средата на мрежата или пък става лесна плячка за опонента.

  • Как може да противодейства Адриан Андреев?

Третата ни ракета определено не разполага с оръжията на съперника си, само че е далеч по-тактически дисциплиниран от него и може да поддържа постоянно ниво на игра за дълъг период от време. Положението в предишния двубой на софиянеца беше сходно, защото той отново се изправи срещу по-мощен физически състезател, само че отлично разби неговия ритъм и вкара срещата в удобно за него русло на игра.

Андреев отново е длъжен да прибегне към този прийом, защото няма как да се надстрелва от основната линия с почти двуметровия Попирин и трябва да се опитва да удължава максимално разиграванията. Австралиецът далеч не спада към търпеливите тенисисти, като има навика да натиска спусъка, когато това изобщо не е нужно и често допуска твърде сериозен брой непредизвикани грешки. 

Ади притежава нужния демараж и стабилност от дъното на корта, за да накара противника си да се труди здраво за всяка точка, което определено не е по вкуса на световния номер 114 и това може да го накара да избира екстремни удари, които да носят бързи точки в актива на нашия сънародник.

Най-важно обаче ще бъде Адриан да пласира висок процент от първите си сервиси в полето, тъй като определено вторите му такива все още са на ниво юношески тенис и Попирин ще ги атакува при всяка отворила се пред него възможност. Австралиецът не е от играчите, които са константни в изявите си и шансовете пред родния ни представител категорично няма да липсват, а всичко ще зависи от нивото на концентрация у тийнейджъра в тези ситуации.

  • Очаквания и коефициенти

Моите лични очаквания са Андреев да окаже сериозна съпротива и не изключвам той да запише дебютно класиране на четвъртфинал в АТП Тура, ако съумее да остане спокоен и стартира добре в мача, което неминуемо ще прехвърли напрежението изцяло върху плещите на австралиеца, защото всички очакват победата да бъде изкопчена от него, докато българинът няма какво да губи и всичко оттук насетне ще се счита за сериозен подвиг, а това може да помогне на Ади да покаже своята най-добра игра и да запише нов сензационен триумф!

Букмейкърите обаче клонят към здравия разум и статистика, предлагайки коефициент от 1,22 за Попирин, а ставката на нашето момче се оценява на 4,00. Всички ние пък се надяваме тези предварителни очаквания да не се сбъднат и Адриан да се поздрави с нов успех, а срещата ще може да наблюдавате на обичайните линкове в Tennis.bg!

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Адриан Андреев срещу Алексей Попирин - анализи, очаквания и коефициенти Калоян Соколов
Теми:  
адриан андреев | алексей попирин | атп сингапур | бгтенис | превюта | тенис анализи

Коментари





Следвайте ни в Facebook