Адриан Манарино за опита на здравните власти да отменят двубоя му на US Open

от в 14:55 на 06.09.2020
Катерина Георгиева
Френският тенисист Адриан Манарино даде повече яснота по повод опита на здравните власти в Ню Йорк да попречат на провеждането на двубоя от третия кръг на Откритото първенство на САЩ този петък, в който той се изправи срещу седмия в света Александър Зверев. Мачът стартира след 3-часово забавяне, причината за което е осъщественият контакт на Манарино с Беноа Пер, който преди седмица даде положителна проба за COVID-19. Поставеният под номер 5 германец успя да се наложи с резултат 6-7 (4) 6-4 6-2 6-2, но въпреки това представителят на Франция изрази радостта си от възможността да излезе на корта.

За момента световният №38 e поставен под карантина в хотелската си стая до следващия петък.

"Подготвях се за мача си, чието начало бе предвидено за 14.30 ч. Мениджърът на надпреварата дойде да говори с мен и  ми обясни, че Държавният департамент по здравеопазване поема контрол. Имах разрешението да играя в неделя, но от щата Ню Йорк излязоха със становището, че трябва да бъда поставен под карантина в стаята си, тъй като съм контактувал с друг играч с позитивен тест, което очевидно възпрепятстваше провеждането на двубоя със Саша“ – разказа Манарино пред SkySports.

манарино

„Увериха ме, че правят всичко по силите си да се свържат с някой висшестоящ и да видят дали това решение може да бъде преразгледано. Очевидно са положени много усилия, благодарен съм на всички тези хора, които се постараха мачът да се проведе безпроблемно. Около 16:30 ч. ме информираха, че ми е позволено да изляза на корта. Въпреки последвалия неуспех, се радвам, че двубоят се състоя, независимо от неприятните съпътстващи обстоятелства“.

Първата ракета на Германия Саша Зверев бил предизвестен относно минималния шанс за провеждане на срещата и това оказало своето влияние.

„Съобщиха ми, че има шанс да започнем в 17:00, бях принуден просто да бъда търпелив. Доволен съм, че той успя да играе. В началото ми бе малко студено, тъй като бе планувано да сме на корта през най-топлата част от деня, а всъщност изиграхме нощен мач. Причината за забавянето бе политическа, не зависеше пряко от нас, играчите. Даването на толеранс, изчакването бе правилното решение в случая“.

 

 

 

 

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Адриан Манарино за опита на здравните власти да отменят двубоя му на US Open Катерина Георгиева

Коментари





Следвайте ни в Facebook