Агут и Де Минор имаха нужда от четири сета, за да се класират в трети кръг

от в 22:10 на 03.09.2020
В


В четирисетов двубой Алекс Де Минор извоюва труден успех над Ришар Гаске след 6:4 6:3 6:7(6) 7:5. В хода на срещата двамата показаха солидна игра, а мачът блесна с доста впечатляващи и интересни разигравания както от дъното на корта, така и с добри пасинг шотове.

Демона започна отлично срещата и чудесно успяваше да контролира двубоя от дъното на корта и заслужено спечели първите два сета, запазвайки висок интензитет в играта си. Австралиецът дори беше близо до трисетов успех, ала обрат на французина от 6:3 в тайбрека на третата част, спомогнат от двойна грешка на Де Минор, позволи на Гаске да остане в мача. Обратният удар на Ришар изведнъж започна да функционира безотказно, което запази шансовете му да остане в борбата за крайния успех. Алекс обаче бе на друго мнение и след като навакса пробив пасив, той дочака своя момент и с грешки на опонента си, довели до късен брейк, затвори срещата със 7:5.



Полуфиналистът от W&S Open 2020 Роберто Баутиста Агут се класира за трети кръг на US Open. Испанецът показа повече устойчивост в играта си и се справи с коравия Миомир Кецманович от Сърбия. Поставеният под номер 8 записа този успех след 6:3 3:6 6:3 6:4, а основна причина за трудностите на Агут бe ниският процент реализирани шансове за пробив.



В хода на двубоя двамата, въпреки че бяха на корта над 2 часа и половина, те рядко търсеха излизания на мрежата, играта от дъното на корта бе динамична и интересна, а Кецманович направи няколко отигравания от най-висока класа. Все пак силите на близо 11 години по-младия сърбин не стигнаха, макар да беше много по-агресивен и търсеше категоричен развой в разиграванията.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Агут и Де Минор имаха нужда от четири сета, за да се класират в трети кръг В

Коментари





Следвайте ни в Facebook