Акапулко: Григор с шанс да вземе реванш от Креси; във втори кръг го чака Надал

от в 06:19 на 20.02.2022
Калоян Соколов

Григор Димитров се завърна в Тура с участие на надпреварата в Делрей Бийч, но не можа да покаже най-доброто от себе си в нея и записа поражение в четвъртфиналите от Джон Милман. Сега за първата ни ракета предстои завръщане в Акапулко, където спечели титлата през 2014-а година и неведнъж е показвал най-добрия си тенис. Българинът обаче нямаше особено голям късмет при току-що изтегления жребий и още в първи кръг му предстои да премери сили с американеца Максим Креси, който го отстрани на ATP 250 надпреварата в Мелбърн по-рано през настоящия сезон.

При евентуална победа пък Григор ще се изправи срещу шампиона от Откритото първенство на Австралия, а именно Рафаел Надал. Това ще бъде своеобразно повторение на сблъсъка им в същия град през 2019-а година, когато Матадора отстъпи само пет гейма на нашия сънародник и впоследствие спечели титлата. Испанецът също няма да има никак лек старт, защото му предстои двубой с Райли Опелка, който наскоро спечели титлата в Далас и се намира в отлична форма.

Ако чудото стане факт, то хасковлията най-вероятно би се сблъскал с един измежду Матео Беретини и Себастиан Корда, а водач на неговата половина е световният номер две Даниил Медведев.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Акапулко: Григор с шанс да вземе реванш от Креси; във втори кръг го чака Надал Калоян Соколов
Теми:  
atp | акапулко | бгтенис | григор димитров | жребий | максим креси | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook