"Ако бе ударила момче, нямаше да те накажем": Като с любопитни разкрития за дисквалификацията

от в 18:35 на 25.06.2023
Мирела Николова

Тазгодишното Открито първенство на Франция ни направи свидетели на първата дисквалификация в историята на турнира, след като японката Мию Като бе отстранена от надпреварата на двойки заради това, че неволно удари с топка една от подавачките. Тенисистката побърза да се извини на момичето, но тенис правилникът е категоричен, че ако нараниш официално лице на корта, то незабавно трябва да бъдеш дисквалифициран.

По-рано тази седмица Като даде интервю за Clay Magazine, в което разказа любопитни детайли от разговора между нея, главния арбитър на мача и супервайзора на турнира, след като е било взето решението да я отстранят от състезанието. 

"Изпратих топката към един от подавачите, за да може съперничките ми да сервират. Впоследствие съдията на стола и супервайзорът разговаряха с мен и ми казаха: "Ако детето, ударено с топка, беше момче, нямаше да има проблем". Също така ми обясниха, че до решението им да ме дисквалифицират е допринесъл и фактът, че момичето е плакало в съблекалните в продължение на 15 минути. Съобщиха ми, че ако то беше спряло след 5 минути, то всичко е щяло да бъде наред. Освен това имало значение и в коя част на тялото съм я уцелила - ако беше в краката или в ръцете, то също нямаше да ме накажат, но това, че съм я ударила във врата, е наклонило везните към дисквалификацията ми", обясни японката.

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
"Ако бе ударила момче, нямаше да те накажем": Като с любопитни разкрития за дисквалификацията Мирела Николова
Теми:  
wta | дисквалификация | интервю | любопитно | мию като | ролан гарос

Коментари

Следвайте ни в Facebook