Ако сте фенове на тенис или волейбол - гледайте онлайн

от в 12:02 на 06.10.2021
Tennis.bg

Всеки има своите начини за разтоварване, както и любими хобита. Като сравнително голяма част от хората са любители на определен тип спорт. Бройката на верни почитатели на тениса осезаемо расте, като няма нищо случайно в това. Той спада към дисциплините, които често се практикуват или са гледани дори само с цел залози.

При гледането на тенис на живо, можете да усетите притока на адреналин, все едно сте на корта, а всъщност сте на живо онлайн. Именно това е магията, която създава интернет живата връзка. Да бъдете на място, на което много искате и да изживеете емоцията паралелно с останалите.

Същото важи и за друг спорт, който се радва на много фенове - волейбола. Радвайки се на висока популярност, този вид спорт се отличава с много динамика, активност и издръжливост. Именно това го прави толкова атрактивен за верните фенове и за тези, които го тренират.

За феновете на тениса

Тениса можем да го определим, като един от най-старите и аристократични спортове. Неслучайно той е част от програмата на първите Олимпийски игри проведени през далечната 1896 година.

От тогава до сега, този спорт претърпява не малко промени в правилата, за да придобие сегашния си атрактивен и зрелищен вид. Това е една от причините почитателите на тениса да го следят и онлайн.

Изключително голяма популярност набира плажния тенис. Интересен факт е, че нашата страна е била домакин пет пъти от общо четиринадесет Европейски първенства.

Към момента най-престижни са четирите турнира от т.нар. Голям шлем, това са:

  • Откритото първенство на Австралия, което се провежда в началото на всяка календарна година - на твърди кортове.
  • Откритото първенство във Франция - Ролан Гарос, което е единственото на червени кортове.
    Отдалечавайки се от останалите с висока престижност - Уимбълдън, който се провежда на трева. На зелени кортове в английската столица Лондон.
  • Открито първенство на САЩ, което отново се осъществява на твърди кортове.

Надпреварите са, както за мъже, така и за жени и са с едни от най-големите наградни фондове.

Има и няколко отборни състезания, като:

  • Купа Дейвис
  • Купа “Хомпан” (за смесени двойки)
  • Световна отборна купа

Тенис турнирите за мъже се организират от Асоциацията на професионалните тенисисти (ATP). Докато при жените е от Международната тенис федерация (ITF). За тенисистите, които са по-назад в световната ранг листа има и турнири от сериите - Чалънджър и Фючърс.

Можем да определим тениса за още по-гледаем, заради настоящите големи звезди при мъжете, като:

  • Роджър Федерер
  • Новак Джокович
  • Рафаел Надал

Звездните имена при жените са:

  • Сестрите Серина и Винъс Уилямс
  • Наоми Осака
  • Ашли Барти
  • Симона Халеп

За любителите на волейбола 

Можете по всяко време да гледате волейбол на живо, като не изпускате нито секунда от пряко предаваната игра на живо.

Знаехте ли, че именно волейбола е един от най-разпространените колективни спортове? Посочените факти говорят: Международната федерация по волейбол (FVIB), включва мащабната бройка от над двеста и осемнадесет национални федерации.

Тя се класира, като втората по численост спортна организация в света, след Международния олимпийски комитет.

Високата гледаемост на волейбола, се дължи основно на зрелищните надигравания, от двете страни на мрежата. Която при мъжете е два метра и четиридесет и три сантиметра, а при жените е два метра и двадесет и четири сантиметра.

С последната въведена промяна в правилата на този спорт, стана по-интересен заради по-стегнатия и динамичен формат. Последните правила се изразяват в това даден отбор да достигне успеха, като спечели три гейма до двадесет и пет точки или с две разлика от противника.

Ако резултата между отборите е два на два гейма, се играе пета решителна част, наречена Таймбрек до петнадесет точки. При равенство, отново с разлика от две точки.

Една от разновидностите на този спорт е плажния волейбол, поради атрактивния начин на игра. Който също се включва в голямото Олимпийско семейство.

За истинските фенове на волейбола, най-голяма атракция се явяват водещите сили, като Бразилия, САЩ, Италия, Полша, Франция, Русия. Като най-престижни състезания се отличават Олимпийските игри, Световните и Европейски първенства и напоследък Лигата на нациите.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Ако сте фенове на тенис или волейбол - гледайте онлайн Tennis.bg
Теми:  
тенис

Коментари





Следвайте ни в Facebook