Алекс де Минор е новият шампион в Ийстбърн след обрат над Лоренцо Сонего!

от в 19:29 на 26.06.2021
Диана Андреева

Алекс де Минор извоюва своята пeта ATP титла след впечатляващ обрат над Лоренцо Сонего. Финалният мач със сигурност сложи подобаващ край на надпреварата в Ийстбърн, а австралиецът заслужено е новият шампион на последния турнир на тревни кортове преди началото на Уимбълдън. Успехът на Алекс дойде при резултат 4:6 6:4 7:6(5).

Макар и през последните няколко седмици Де Минор да не можеше да намерш своя ритъм, от началото на тревния сезон австралиецът дава повод след повод на своите почитатели за радост. През изминалата седмица той остана на крачка от финалния двубой на Queen's Club Championships, ала тази седмица направи и последната крачка, за да се поздрави с 5-а титла в своята кариера.

Мачът бе оспорван още от първите минути. Нетрадиционно за тревната настилка, разиграванията между двамата състезатели бяха доста продължителни. Те си разменяха дълбоки удари от основна линия, но същевременно се опитваха да разнообразяват играта с излизания на мрежата.

Откриващата част бе изцяло доминирана от Сонего, макар и той да не успяваше да излезе напред в резултата. Италианецът заслужено изпрати сета на сметката си, но след почивката ситуацията на корта коренно се промени и Лоренцо бе в позицията на догонващ. Световният номер 27 изостана с пробив още в първия гейм и Де Минор не му позволи да навакса пасива си до самият край, с което възвърна паритета в отделните части.

Третият сет сложи подобаващ край на двубоя. Първокласни разигравания, надлъгвания и обрати създадоха страхотна атмосфера в последния за годината мач в английския град. Де Минор и Сонего бяха еднакво мотивирани да спечелят титлата, но за съжаление тя бе само една и във всяка ситуация щеше да има загубил. Макар и Лоренцо да показваше по-високо ниво, той се пропука в ключовия момент, а именно тайбрека и предаде срещата.

В началото на сезона Де Минор спечели титлата в Анталия, а впоследствие се отправи към Австралия, където щеше да участва в Australian Open. Именно доброто представяне и титлата бяха вдъхнали голямо количество увереност на местния представител и той показа солиден тенис, което безспорно означава, че той има сериозни шансове да достигне далеч на предстоящия турнир от Големия шлем - Уимбълдън. Де Минор попадна в една от неприятните части от схемата, тъй като в трети кръг той може да се изправи срещу ветерана Фелисиано Лопес, а в четвърти - Стефанос Циципас.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Алекс де Минор е новият шампион в Ийстбърн след обрат над Лоренцо Сонего! Диана Андреева
Теми:  
алекс де минор | лоренцо сонего | тенис турнир в ийстбърн

Коментари





Следвайте ни в Facebook