Алекс Лазаров игра страхотно и записа успех над Борна Чорич

от в 18:08 на 21.07.2020
В


Българинът Александър Лазаров за пореден път през последните седмици впечатли всички, затвърждавайки страхотното си представяне в Белград. Днес нашето момче изигра поредния феноменален мач и напълно заслужи победата си над Борна Чорич със 7:6(8) 6:7(5) 2:0 (отказване). Въпреки отказа на опонента му в третата част, Алекс показа агресивна и мотивирана игра срещу топ състезателя. Лазаров видимо бе много нервен по време на двубоя, ала все пак успя да остане концентриран и постигна впечатляваща победа.

През първата част третата ни ракета стартира повече от превъзходно и поведе с 4:0 над настоящия номер 33, а хърватинът страдаше много от липсата на първи начален удар. Въпреки убедителния старт обаче, агресията и интензитетът в играта на Алекс спаднаха, а това бързо върна опонента му в сета. Въпреки че се добра до 4:4, Чорич не успя да направи пълен обрат и след спасяване на сетбол от страна на Борна се стигна до тайбрек.В дългия гейм именно хърватинът многократно се откъсваше напред в резултата с минибрейк, ала българинът не свеждаше глава и с превъзходен тенис оставаше в сета, изчаквайки своя момент за брейк при 8:8, като впоследствие затвори частта с 10:8.

Проблемите, наблюдавани в първия сет при Борна от форхенд, продължиха да присъстват в играта му. Това дори доведе до пробив аванс за Лазаров за 3:2, но опонентът му веднага отговори с рибрейк. Последваха няколко значително по-лесни гейма за Чорич, а Алекс въпреки равенствата, през които премина, също се задържа успешно в двубоя, дочаквайки своя момент при 5:5. Там след нов спад в играта на хърватина нашето момче успя да запише пробив, а след това дори имаше мачбол пред себе си, ала за съжаление, сблъсъкът не успя да приключи тук и Алекс отново трябваше да играе тайбрек.

В него Чорич беше по-активният и първи поведе в резултата, откъсвайки се с 4:1, ала Лазаров отново не сведе глава и с максимална агресия, дочаквайки грешките на опонента си, успя да запише пълен обрат и се добра до 5:4 и аванс от минибрейк. Силите му обаче стигнаха дотук и без да вземе нито точка повече, третата ни ракета отстъпи в дългия гейм, позволявайки да се стигне до равенство в сетовете.

Така трябваше да играят и трета част, която започна с два дълги гейма, отишли в полза на Лазаров, а веднага след това, представителят на Хърватия взе решение да се откаже от двубоя, което значеше и заслужен успех за нашето момче.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Алекс Лазаров игра страхотно и записа успех над Борна Чорич В

Коментари

Следвайте ни в Facebook