Александър Зверев обърна Кареньо Буста от 0:2 сета и се класира за първия си финал на турнир от Големия шлем!

от в 02:41 на 12.09.2020
Петър Колев


Александър Зверев се класира за първия си финал на турнир от Големия шлем след петсетова победа над испанеца Пабло Кареньо Буста на полуфиналите на US Open. Това е първа победа за германеца в мач, в който изостава с 0:2 и съумява да го обърне до 3:2 сета. В спор за титлата на Откритото първенство на САЩ Саша ще се изправи срещу победителя от мача между Доминик Тийм и Данийл Медведев.

Мачът започна колебливо за сервиращите, като Зверев бе първият, достигнал до точка за пробив, но не съумя за я реализира, дори напротив - инкасира брейк за 3:1 в следващия гейм след множество непредизвикани грешки. Спадът в играта на световния №7 продължи и в следващия му сервис гейм, където след две двойни грешки допусна нов пробив. Въпреки че допусна да бъде настигнат от 5:1 до 5:3, Кареньо Буста не позволи осъществяването на пълен обрат в частта и я затвори за 6:3.



Дупката, в която германецът се намираше, ставаше все по-дълбока и по-дълбока. Кареньо Буста го надиграваше във всеки един аспект и се възползваше от всяка негова грешка. Испанецът затрудняваше своя съперник с дълбоките си удари от дъното на корта и с прецизните си излизания на мрежата. Той реализира три пробива и поведе с 5:0. Подобно на първия сет, Зверев успя да върне единия от брейковете, но все пак световният №27 затвори частта при втория си опит - 6:2.



Третият сет предложи едно напълно ново лице на Зверев. Той започна да бъде по-агресивен от ретур и да взима много по-лесно своите подавания. Двамата тенисисти си размениха по един пробив, но подобрението в играта на германеца му помогна да осъществи още един, за да поведе с 4:2. Кареньо Буста не успяваше да бъде конкурентен в сервис геймовете на Зверев, който намали разлика в отделните части след 6:3.



Доброто представяне от страна на Саша продължи и в четвъртата част. Той достигаше до възможности за пробив в почти всяко едно от подаванията на испанеца. Той реализира третата си такава, за да осъществи пробив, но слаб сервис гейм не му позволи да затвърди успеха - 2:2. Въпреки това Зверев продължи да атакува сервиса на Кареньо Буста и благодарение на мощните си удари от дъното на корта, реализира нов пробив за 4:3. Испанецът спаси три сет пойнта на свой сервис, но не можа да стори нещо значимо на ретур и по този начин германецът изравни резултата в сетовете - 6:4.



По време на почивката преди началото на петия сет Кареньо Буста използва медицински таймаут заради болки в кръстта. Решаващата част започна отлично за Зверев, който реализира пробив още в първия сервис гейм на испанеца. Високото ниво на сервис у германеца се запази и той не позволяваше на съперника да бъде конкурентен в неговите подавания. Той не полагаше особени усилия на ретур и се концетрираше максимално върху своите сервис геймове. Това се оказа печелившата рецепта за Зверев, който в крайна сметка реализира и втори пробив, за да затвори мача след близо три часа и половина игра на корта за крайното 3:6 2:6 6:3 6:4 6:3.

Image

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Александър Зверев обърна Кареньо Буста от 0:2 сета и се класира за първия си финал на турнир от Големия шлем! Петър Колев

Коментари





Следвайте ни в Facebook