Александър Донски напусна надпреварата в Монастир след обрат

от в 13:47 на 22.04.2021
Владислав Риждов

Александър Донски допусна обрат в срещата си срещу италианеца Омар Джакалоне - 6:3 2:6 3:6 и отпадна на крачка от четвъртфиналите на турнира от сериите ITF в Монастир, Тунис.

До 2:2 в първата част двамата взимаха сравнително лесно своите подавания. След това последва труден сервис гейм за българина, в който той трябваше да отразява и точка за пробив, но се справи. При 4:3 в своя полза Донски спечели следващите два гейма без дори да даде точка на своя противник и поведе убедително в общия резултат.

Втората част също започна добре за нашето момче, като той се добра до три шанса за брейк в началните геймове на сета, но не съумя да ги реализира. Противно на логиката обаче Джакалоне пръв реализира пробив и поведе с 3:1. До края световния номер 723 нямаше проблеми да задържи комфортната си преднина и да вкара развръзката в решителен трети сет.

В него италианецът бе по-настоятелният от двамата и авансът му бързо се покачи до 4:1. Донски успя да се пребори за следващите два гейма и дори сервираше за изравняване на резултата, но отново предаде подаването си, което се оказа решаващо националът ни за "Купа Дейвис" да загуби мача си.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Александър Донски напусна надпреварата в Монастир след обрат Владислав Риждов
Теми:  
александър донски | тенис турнир в тунис

Коментари





Следвайте ни в Facebook