Алкарас: Джокович и Циципас заслужават да бъдат номер едно повече от мен

от в 08:48 на 25.01.2023
Мирела Николова

Карлос Алкарас направи феноменален сезон през 2022-ра, когато едва на 19 години завоюва първия си "мейджър" трофей на Откритото първенство на САЩ и вследствие на това се изкачи до лидерската позиция в световната ранглиста. За съжаление обаче, малко след това започнаха редица проблеми от физическо естество за младия испанец, който бе принуден да пропусне Финалите на АТР в края на миналия сезон поради контузия, а в началото на тази година получи още една травма в десния крак, която го извади от участие в Аустрелиън Оупън.

Имайки предвид как протича настоящото Открито първенство на Австралия, съществува голяма вероятност роденият в Мурсия тенисист да загуби водачеството си в световната класация. Това може да стане факт, в случай че някой измежду Новак Джокович и Стефанос Циципас вдигне трофея в Мелбърн. Тийнейджърът коментира въпросната възможност да бъде изместен от челната позиция, като бе напълно обективен, заявявайки, че всеки от двамата заслужава лидерското място по-силно.

"Трудно ми е да гледам Откритото първенство на Австралия от вкъщи, защото можех да бъда там, но се опитвам да остана позитивен и мисля, че тази почивка ми е от полза, защото ми помогна да анализирам играта си и да осъзная какво бих могъл да подобря както на корта, така и извън него. Следя какво правят Джокович и Циципас, но това не ме притеснява. За да ми бъде отнета първата позиция, то някой от тях трябва да стане шампион. Ако някой успее да ме измести, причината за това ще бъде, че го заслужава повече от мен", категоричен е Алкарас.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Алкарас: Джокович и Циципас заслужават да бъдат номер едно повече от мен Мирела Николова
Теми:  
atp | Аустрелиън Оупън 2023 | интервю | карлос алкарас | любопитно | новак джокович | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook