Алкарас: Играх слабо и повторих грешките от Париж; Синер заслужаваше победата

от в 09:09 на 04.07.2022
Калоян Соколов

Карлос Алкарас и Яник Синер категорично са двамата най-талантливи играчи от следващото поколение и не спират да го доказват с изявите си. Все пак категорично испанецът изглежда с потенциала да се превърне в по-голяма звезда, за което говорят двете му завоювани титли от сериите "Мастърс" през сезона. Тийнейджърът обаче имаше само един спечелен мач на трева досега през кариерата си и явно ще се нуждаe от още време, за да привикне към това ново за него покритие, тъй като южнотиролецът го надигра по всеки един показател и закономерно се класира за дебютния си четвъртфинал на Уимбълдън. Самият Алкарас не се поколеба да признае превъзходството на опонента си, споделяйки следното в последвалата си пресконференция:

"Днес загубих от по-добрия тенисист на корта и Синер напълно заслужено спечели мача. Пожелавам успех на Яник до края на турнира, а аз ще се завърна развълнуван у дома, за да продължа да се подобрявам и се надявам да изживея още много подобни специални мигове на корта. Иска ми се със Синер да създадем значимо съперничество и да се борим за трофеите на най-големите турнири в спорта.

Истината е, че не играх на очакваното ниво. Стартирах много слабо, като допусках сериозно количество грешки в първите два сета и повторих случилото се в Париж. Трябва да работя върху началото си в тези двубои, защото не мога да си позволя подобни изоставания срещу най-добрите в света на надпреварите от Големия шлем. Никога досега не бях играл на централния корт тук, така че бях доста нервен, докато Яник се справи отлично с напрежението. В четвъртия сет пропуснах някои възможности и впоследствие беше трудно да играя с изоставане в резултата.

Ще се опитам в най-скоро време да бъда сред претендените за трофея на тези турнири, а Синер е в абсолютно същата позиция и вероятно не предстоят още много битки. Мисля, че мога да бъда силен и на тревни кортове, имайки предвид тазгодишния ми опит. Догодина ше се опитам да изиграя поне едно подготвително състезание преди Уимбълдън" - коментира световният номер седем.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Алкарас: Играх слабо и повторих грешките от Париж; Синер заслужаваше победата Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | карлос алкарас | Пресконференции | уимбълдън 2022 | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook