Алкарас: Медведев е най-добрият в света към момента, но знам как да го победя

от в 12:15 на 19.03.2023
Калоян Соколов

 Карлос Алкарас отново изглежда във формата, която му позволи да се превърне в най-младия световен номер едно и не загуби нито един сет по пътя си към финала в Индиън Уелс. Самият Феликс Оже-Алиасим сподели, че никога не е срещал съперник, който играе с такава агресия и същевременно допуска толкова малък брой грешки. Испанецът обаче ще излезе срещу друг тенисист, чиито умения на корта будят също толкова голям респект, а именно Даниил Медведев. Руснакът се намира в серия от 19 поредни победи, само че тийнейджърът изглежда готов да прекъсне забележителната поредица на московчанина и така да си върне обратно трона в световния тенис:

"Когато го срещнах на Уимбълдън, то аз тепърва навлизах в ATP Тура, докато той беше втори в ранглистата, така че този мач ще бъде съвсем различен. Знам, че отново ще стана номер едно в света, ако спечеля финала, но се опитвам да не мисля твърде много за тази вероятност. Срещу мен ще излезе изключително тежък съперник и съм концентриран изцяло върху предстоящия двубой, за да направя перфектно нещата на корта и да изградя правилния тактически план.

Медведев е истинска стена, която връща всяка една топка в корта. Невероятно е колко назад стои на ретур и въпреки това успява да се задържи в последвалото разиграване и накрая да го спечели. Със сигурност трябва да продуцирам най-качествените си удари, за да имам шанс да направя уинър срещу него. В момента Даниил е най-добрият играч в света и винаги съм смятал, че трябва да побеждаваш най-добрите, ако искаш ти да бъдеш на тяхното място. Той се намира във фантастична серия, но знам как да го победя и ще покажа всичко, на което съм способен" - заяви топ поставеният в Индиън Уелс.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Алкарас: Медведев е най-добрият в света към момента, но знам как да го победя Калоян Соколов
Теми:  
atp | даниил медведев | индиън уелс | интервюта | карлос алкарас

Коментари

Следвайте ни в Facebook