Алкарас: Основната ми цел е да се наредя до Джокович, Надал и Федерер като най-великите

от в 21:05 на 19.07.2023
Мирела Николова

Карлос Алкарас все повече оправдава големите надежди, които му биваха възлагани, и според мнозина именно той ще бъде основният доминант в АТР Тура през следващите години. 20-годишният испанец още през миналия сезон оглави световната ранглиста, а вече може да се похвали и с 2 трофея от Шлема, след като в неделния ден сломи съпротивата на Новак Джокович в зрелищен петсетов финал и вдигна първата си титла на Уимбълдън. Всичко това е внесло допълнителна доза самочувствие у световния №1, който в едно от последните си интервюта заяви, че иска да завърши кариерата си като един от най-великите тенисисти за всички времена.

"Постепенно сбъдвам мечтите си - да стана номер едно в световната ранглиста, да бъда носител на титла от Големия шлем, да спечеля Уимбълдън. Сега искам да триумфирам и на Ролан Гарос и Аустрелиън Оупън, но основната ми цел в дългосрочен план е да бъда считан за един от най-великите играчи в историята, да се наредя до легенди като Джокович, Надал и Федерер.

Тази моя цел може да звучи неосъществима и твърде амбициозна, а някои хора може би биха казали, че съм арогантен, но аз смятам, че в крайна сметка в този живот трябва да мечтаеш смело и да дадеш всичко от себе си, за да превърнеш мечтите си в реалност. За мен подобна цел не е невъзможна, защото аз съм напълно наясно с това какво искам да постигна в бъдеще и знам, че трябва да продължа да следвам този път", категоричен е Карлитос.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Алкарас: Основната ми цел е да се наредя до Джокович, Надал и Федерер като най-великите Мирела Николова
Теми:  
atp | интервю | карлос алкарас | любопитно | новак джокович | рафаел надал | роджър федерер | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook