Алкарас след отпадането: Цяла седмица не играх добре; има много неща за подобряване

от в 09:33 на 13.08.2023
Калоян Соколов

Карлос Алкарас не познаваше вкуса на поражението от Ролан Гарос насам, но всяка серия има своя край и Томи Пол съумя да спре тази на световния номер едно от 14 поредни успеха. Това се случи в 1/4-финален сблъсък на Мастърса в Торонто, а интересното е, че американецът побеждава Алкарас за втора поредна година на въпросното състезание.

Самият шампион от Уимбълдън пък призна, че е бил далеч от желаното ниво в Канада и не пропусна да отдаде заслуженото на своя съперник в последвалата си пресконференция, в която сподели следното:

"Истината, е че не играх добре през цялата седмица. Сега просто трябва да наблегна на тренировките, за да бъда по-добър. Имам няколко седмици преди началото на US Open, но сега съм изцяло концентриран върху Мастърса в Синсинати. Въпреки поражението, то извличам много уроци от изминалия турнир, които ще ми помогнат за следващите.

Пол е напълно завършен играч. Мачовете помежду ни са винаги много тежки. Томи е много солиден тенисист, който притежава голям талант, страхотни удари и е изключително бърз по корта. Говорим несъмнено за един от най-добрите играчи в света. Труден съперник е на всяка една настилка, като миксира много добре играта и това го прави наистина тежък съперник.

Мисля, че направих добре някои неща, но всичко може да бъде на по-високо ниво. Винаги съм казвал, че можеш да продължиш да се подобряваш, ако ще и на миналия ден да си изиграл най-силния си мач досега в кариерата. В момента трябва да подобрявам много неща, да натрупам нужното самочувствие в играта си и да се представя максимално добре в Синсинати" - завърши първата ракета на света.

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Алкарас след отпадането: Цяла седмица не играх добре; има много неща за подобряване Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | карлос алкарас | Пресконференции | томи пол | торонто

Коментари





Следвайте ни в Facebook