Алкарас след успеха над Джокович: Никога няма да забравя този мач

от в 00:35 на 08.05.2022
Мирела Николова

Карлос Алкарас отдавна се заяви като водеща фигура в тениса в бъдеще, но през тази седмица показа, че е готов да доминира спорта още днес, след като постигна последователни победи над Рафаел Надал и Новак Джокович, за да се превърне в едва първия човек, успявал да стори нещо подобно в цялата история на тениса. Последните два дни без съмнение ще останат завинаги в съзнанието на 19-годишния испанец, който не скри емоциите си след днешния паметен успех:

"Да победиш световния номер едно, особено в Мадрид, е нещо невероятно. Никога няма да забравя атмосферата по време на този мач. Резултатът днес е отражение на целия труд, който положихме. Всъщност не мога да кажа кое направи разликата между нас. Двубоят беше толкова оспорван. Новак имаше шансове да пробие сервис гейма ми в края на втория сет, в първата част пък аз бях много близо в тайбрека. Честно казано, не знам кое бе решаващото в срещата.

Победите над Надал и Джокович ми дават голяма доза увереност преди утрешния финал. Мисля, че се представих наистина добре, и вече знам, че мога да играя срещу най-добрите играчи в света и да ги побеждавам", заяви тийнейджърът.

Източник: АТР

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Алкарас след успеха над Джокович: Никога няма да забравя този мач Мирела Николова
Теми:  
atp | интервю | карлос алкарас | любопитно | мадрид | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook