Алкарас за бързия корт в Торино: Цял сезон не е било така; не разбирам защо се случва сега

от в 16:59 на 17.11.2023
Калоян Соколов

Tемата за забавянето на настилките е незименна част от света на тениса през последните години. За всички е видно, че средната продължителност на разиграванията непрекъснато се увеличава, а агресивните състезатели определено страдат от тази тенденция, защото им е трудно да наложат своя стил на игра и дори тревната настилка на Уимбълдън позволява да се играе далеч зад дъното на корта, което беше немислимо само преди десетилетие.

От тази гледна точка, то ATP финалите в Торино изглеждат като глътка свеж въздух за любителите на по-динамичния тенис, защото бяха изнесени официални данни, че кортът е най-бързият в Тура от началото на сезона.

Изглежда обаче Карлос Алкарас не е останал доволен от тази внезапна промяна на условията и изрази недоволството си, че толкова важен турнир предлага кортове, с които тенисистите не са се сблъсквали от много отдавна:

"Това е най-бързият корт, на който сме играли от началото на сезона. Невероятно е, че това се случва, след като сме изиграли толкова много турнири на бавни твърди кортове през цялата година. Наистина не разбирам защо това се случва. Никога не сме играли при подобни условия в хода на годината - заяви шампионът от Уимбълдън.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Алкарас за бързия корт в Торино: Цял сезон не е било така; не разбирам защо се случва сега Калоян Соколов
Теми:  
atp | nitto atp finals | интервюта | карлос алкарас | любопитно | торино

Коментари





Следвайте ни в Facebook