Алкарас за финала: Не ме е страх, миналото е зад мен; мога да победя Джокович

от в 12:45 на 15.07.2023
Мирела Николова

Карлос Алкарас имаше едва шест изиграни срещи на трева допреди началото на настоящия сезон на зелено, а през утрешния ден ще излезе в битка за трофея на Уимбълдън. Испанецът показа огромен напредък в играта си на тази настилка и си извоюва място във финала, където обаче му предстои изключително тежко предизвикателство в лицето на Новак Джокович. Сърбинът наложи пълна доминация на "свещената трева" през последните няколко години, като към момента се намира в серия от 34 последователни победи в Лондон и няма загубен мач на централния корт от 2013 г.

Въпреки че утре ще излезе срещу шампиона от последните четири издания на турнира, Алкарас демонстрира забележителна увереност, че може да спре легендарния сърбин, заявявайки, че си е извлякъл поуките от последния мач помежду им на Ролан Гарос, когато крампира и балканецът триумфира в 4 сета.

"Това, че ще се изправя срещу Джокович във финала, ми дава допълнителна доза мотивация. Много по-специално е да играеш във финала срещу легенда в спорта. Ако успея да победя, ще бъде страхотно за мен не просто защото ще съм спечелил Уимбълдън, а защото ще съм го направил срещу Новак. Винаги съм казвал, че ако искаш да си най-добрият, трябва да побеждаваш най-добрите. Новак е един от тях. Ще е невероятно, ако го направя.

Този път ще се опитам да оставя настрана нервното напрежение и да се наслаждавам на момента. Ще се подготвя за мача по различен начин спрямо двубоя ни на Ролан Гарос. Надявам се да не получа схващания по време на финала. Сблъсъкът ще бъде основно на психологическо ниво.

Взел съм си поуките от това, което се случи в Париж, вече се чувствам много по-зрял и опитен. Новак ще усеща повече напрежение върху себе си, защото ще бъде фаворит. Аз не изпитвам страх, искам да изиграя този мач. Смятам, че мога да спечеля, миналото е зад мен", сподели 20-годишният испанец.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Алкарас за финала: Не ме е страх, миналото е зад мен; мога да победя Джокович Мирела Николова
Теми:  
atp | интервю | карлос алкарас | любопитно | новак джокович | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook