Аманда Анисимова е първата шампионка за сезон 2022-ра!

от в 08:28 на 09.01.2022
Калоян Соколов

Аманда Анисимова загатна за огромния си потенциал още през 2019-а година, когато достига до полуфиналите на Ролан Гарос, побеждавайки по пътя си защитаващата шампионка Симона Халеп. Впоследствие се заредиха тежки мигове за американката, която страдаше от множество травми и освен това трябваше да преживее загубата на своя баща и треньор Константин, само че сега младата състезателка изглежда по-целеустремена отвсякога и днес се превърна в първата носителка на трофей за новия сезон в WTA Тура.

Това се случи на надпреварата Melbourne Summer Set 2, а нейна съперничка на финала беше беларуската Алиаксандра Саснович. Срещата между двете предложи множество обрати, като в един момент изглеждаше сякаш квалификантката е взела решително надмощие, но Анисимова намери сили да се върне в срещата и в крайна сметка да триумфира със 7:5 1:6 6:4.

Сблъсъкът започна по-добре за Саснович, която се откъсна напред с 4:2, но последва серия от три поредни гейма в полза на нейната съперничка. Възходът в действията на световната номер 78 продължи с пълна сила и тя напълно заслужено обърна нещата в своя полза, за да отмъкне откриващата част.

Това наглед трябваше да ѝ влее сериозна доза самочувствие, ала всъщност последва фанастична серия в полза на беларуската и тя спечели цели 8 от последвалите 9 гейма в мача. Така Анисимова се оказа догоноваща с 0:3 в решителния сет и изглеждаше напълно обречена, ала показа невероятна воля за победа и за втори път в двубоя навакса сериозен пасив, за да заслужи своята втора WTA титла в кариерата си.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Аманда Анисимова е първата шампионка за сезон 2022-ра! Калоян Соколов
Теми:  
wta | алиаксанда саснович | Аманда Анисимова | мелбърн | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook