Анакон за Adria Tour: Посланието беше правилно, но крайният резултат е катастрофален

от в 14:45 на 28.06.2020
Диана Андреева


След като няколко състезатели, които взеха участие в демонстративния турнир Adria Tour, и хора от техните екипи дадоха положителни проби за Covid-19, много известни личности изразиха своето мнение дали провеждането на надпреварата е било правилното решение.

По въпроса се изказа и бившият треньор на Роджър Федерер - Пол Анакон. Анакон бе в щаба на Маестрото в продължение на няколко години, а в момента работи заедно със сънародника си - Тейлър Фриц. Ето какво каза американецът за Adria Tour:

"Желанието на Новак да направи нещо добро засенчи цялата информация и всички научни изследвания. Мисля, че много от колегите му са озадачени. Идеята беше страхотна, а посланието наистина правилно. Крайният резултат обаче беше катастрофален."

Заразени с Covid-19 са първата ни ракета Григор Димитров, треньорът му Крис Гро, световният номер едно Новак Джокович и съпругата му Йелена, хърватинът Борна Чорич, както и други участници на турнира.

От 2018 г. известният треньор работи с Тейлър Фриц. Анакон му помогна да намери играта си и да спечели първата си титла от АТР в Ийстбърн през миналата година.






https://twitter.com/Taylor_Fritz97/status/1023040695697731584?s=19

Говорейки за Тейлър, Анакон каза, че е по-емоционален от Роджър Федерер и Пийт Сампрас и те работят над това, опитвайки се да контролират страстта му и да го накарат да се съсредоточи повече на корта.


„Тейлър е малко по-емоционален от другите момчета, които съм тренирал преди, но все пак той е едва на 22. Не искам обaче той да подтиска тези емоции в себе си.”


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Анакон за Adria Tour: Посланието беше правилно, но крайният резултат е катастрофален Диана Андреева

Коментари





Следвайте ни в Facebook