Андерсън започна с трисетова победа във Виена, Чорич също записа успех

от в 19:19 на 26.10.2020
Димитър Беловски

Кевин Андерсън започна турнира от ATP 500 във Виена с трудна победа. Южноафриканецът надделя над представителя на домакините Денис Новак, постигайки обрат с 6:7(2), 6:4, 7:6(6). Така във втория кръг ще срещне Пабло Кареньо Буста, който победи седмия поставен Гаел Монфис с 6:1, 2:0 и отказване на французина.

Двубоят между двамата продължи близо 3 часа, а затова доста спомогнаха първия и третия сет. В първия сет никой от двамата не проби опонента си и съвсем логично се стигна до тайбрек, в който Новак започна изключително добре и повеждайки с 0:5 точки нямаше проблеми да затвори сета в своя полза.

Втория сет започна също оспорвано, а Андерсън първи съумя да пробие при 3:2, след което постигна нов пробив за 5:2. Австриецът обаче проби за 5:3, с което успя да намали. Въпреки това обаче той не успя да навакса втория пробив пасив и Андерсън спечели след 6:4 и по този начин изравни частите.

Третата част на мача бе най-оспорвана и продължи най-дълго като времетраене. Отново двамата не съумяха да се пробият и двубоят трябваше да се реши чрез тайбрек. Новак на два пъти вземаше превес, но не можа да го задържи и Андерсън отрази общо 3 поредни мачбола, за да спечели двубоя след 8:6 точки.

Борна Чорич пък победи Тейлър Фриц с 6:4, 6:4 и във втория кръг ще срещне Новак Джокович или Филип Крайнович.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Андерсън започна с трисетова победа във Виена, Чорич също записа успех Димитър Беловски
Теми:  
борна чорич | виена | кевин андерсън

Коментари





Следвайте ни в Facebook