Анди Мъри е подновил тренировки и се надява да лети за Мелбърн

от в 18:47 на 20.01.2021
Владислав Риждов

Бившият №1 в света Анди Мъри е подновил тренировки днес, след като се е възстановил от COVID-19. По думите на майка му, Джуди Мъри, Анди се чувства добре и все още се надява, че ще може да се състезава на Откритото първенство на Австралия.

Както вече е извесно, в средата на миналата седмица Мъри даде положителна проба за коронавирус, което означаваше, че той нямаше как да се качи на нито един от чартърните полети, превозващи играчите до Мелбърн. В интервю, което даде наскоро за BBC, Джуди Мъри заяви, че ще изчакат и ще видят дали Анди ще може да замине за Австралия. Джуди също така хвърли светлина върху настоящата ситуация в Мелбърн, където се намира другият и син - Джейми Мъри:

"Джейми се оказа един от щастливците, на чийто полет нямаше заразени с коронавирус хора. Това означава, че му е разрешено да излиза от хотелската си стая по пет часа на ден. Той има правото да практикува тенис няколко часа, да отиде на фитнес за час и половина, да се нахрани за един час и след това да се върне в хотелската си стая".

Все още не е ясно какъв ще е протоколът за играчи като Мъри, които пропуснаха полетите за Австралия. Шотландецът обаче не е единственият, който се надява да замине за Австралия. Николас Масу, треньорът на Доминик Тийм, който също даде положителна проба за коронавирус, изрази надежда, че ще успее да стигне навреме за началото на Шлема. Жоао Соуса също е сред играчите, които не се качиха на самолетите за Австралия, но се надява да играе в Мелбърн. Неговият партньор за двойковият турнир, индиецът Рохан Бопана, изрази притеснението си, че може да не си намери нов партьор, ако се окаже, че португалецът няма как да пътува за Мелбърн.

>


Ето как да гледаме тенис мачовете безплатно

Оцени тази статия:
Анди Мъри е подновил тренировки и се надява да лети за Мелбърн Владислав Риждов
Теми:  
анди мъри

Коментари

Следвайте ни в Facebook