Анди Мъри получи предложение за нова работа

от в 12:51 на 17.01.2019
Мария Петрова

Британската тенис асоциация (LTA) е готова да работи с Анди Мъри, когато шотландецът прекрати своята професионална кариера. Целта е шотландецът да помогне с развитието на млади тенисисти, които да намерят място в Топ 100 на световната ранглиста на АТP в срок от пет години. Мъри, който отпадна още в първия кръг на Откритото първенство на Австралия в понеделник, критикува открито политиката на местната тенис асоциация, която не се възползва от неговата отлична кариера, за да развие спорта във Великобритания. Точно след този коментар президентът на асоциацията Скот Лойд заяви за “Дейли Телеграф”, че е готов да работи с Мъри.

"Всички искаме едно и също - да се възползваме от невероятната кариера на Анди и да превърнем неговите успехи в традиция. Имали сме и преди разговори с него и майка му Джуди за това как да развием програмата за ученици. Преди обаче се съгласихме единодушно, че за Анди е най-важно да се фокусира върху кариерата си. Както той вече каза, децата трябва да започват да тренират тенис в най-ранна възраст. Най-лесно ще стане с училищна програма. Готови сме да му помогнем, когато той реши да започне този проект", заяви Лойд.

Директорът Саймън Тайсън добави, че LTA е готова да изготви 10-годишна стратегия за развитие под името "Наследството на Мъри". "Винаги сме готови да приемем Анди в програмата. Той е икона, вдъхновение и идеал за всеки британски тенисист. През първите пет години искаме да помогнем на петима британци да стигнат до то 100. Кейти Бултър вече го направи и се надявам да видим същото от други четирима до 2023 година", каза Тайсън.

Играй и спечели билети за Sofia Open с Tennis.bg


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Анди Мъри получи предложение за нова работа Мария Петрова
Теми:  
анди мъри | тенис | тенис бг | тенис новини

Коментари





Следвайте ни в Facebook