Анди Мъри с положителен тест за COVID-19

от в 12:30 на 14.01.2021
Мирела Николова

Анди Мъри е дал положителна проба за коронавирус, само седмици преди старта на Аустрелиън Оупън - това съобщиха от авторитетната британска медия Sky Sports News. Бившият номер 1 е трябвало да пътува до Австралия с един от 18-те чартърни полета, осигурени от организаторите, но в момента е изолиран у дома си.

Ще може ли Мъри да участва на Откритото първенство на Австралия?

Ако британецът спази двуседмичната си карантина, ще бъде безопасно за него да пътува на 28 януари. Тъй като надпреварата започва на 8 февруари, той потенциално би могъл да се включи в нея. Правилата на Австралийската тенис асоциация обаче все още не дават ясна и категорична информация по този въпрос.

В допълнение към това трябва да се вземе предвид и физическото състояние на шотландеца след боледуването, тъй като вирусната инфекция може да повлияе на издръжливостта му. Докато е под карантина, той няма да има възможност да провежда тренировки и няма да разполага с достатъчно време да си възвърне оптималното ниво на игра и придвижване. Също така играта веднага след боледуването определено не е нещо, което лекарите биха му препоръчали, тъй като по този начин би изложил тялото си на риск. Скоро очакваме и официално становище от британеца или от неговия щаб, с което да стане ясно какви са плановете на бившия водач в световната ранглиста.

Желаем му бързо възстановяване!

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Анди Мъри с положителен тест за COVID-19 Мирела Николова
Теми:  
atp | анди мъри | Аустрелиън Оупън | коронавирус

Коментари





Следвайте ни в Facebook