Анди Мъри убедително на четвъртфинал в Мадрид

от в 15:13 на 05.05.2016
Теодор Кафеджиев

Анди Мъри достигна четвъртфиналите на "Мастърс 1000" в Мадрид. Шотландецът победи Жил Симон след 6:4, 6:2 за час и 38 минути игра.

Мъри, който в момента защитава титлата си от 2015-а, изигра много солиден мач и не даде нито една възможност на французина да пробие сервиса му.

При 4:4 в първия сет Мъри спечели пет поредни гейма и така на практика сломи съпротивата на опитния Симон. Това е общо 14-а победа от 16 срещи срещу този съперник за Анди.

"Имах нужда от време да намеря ритъма си, но след това диктувах повечето точки. Симон е много опасен противник и колкото и добре да удариш топката, тя се връща в полето ти. Нужно е да намериш баланса между това да си агресивен и да подхождаш по-търпеливо," заяви Мъри.

Неговият следващ съперник ще бъде Томаш Бердих. Той победи със 7:6, 7:5 Давид Ферер. До момента Мъри води със 7:6 в преките срещи с чеха. Бердих обаче е спечелил и трите им битки на клей.

През миналата година британецът надигра във финала Рафаел Надал и спечели първата си "Мастърс 1000" титла на червени кортове. Той все още търси първи трофей през настоящата кампания, след като отстъпи във финала на Откритото първенство на Австралия на Новак Джокович, а след това и в полуфиналите на турнира в Монте Карло на Надал.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Анди Мъри убедително на четвъртфинал в Мадрид Теодор Кафеджиев
Теми:  
анди мъри | жил симон | тенис турнир в мадрид

Коментари





Следвайте ни в Facebook