Анди Родик: Алкарас ще бъде най-успешен, когато започне да играе по-скучен тенис

от в 09:47 на 03.04.2024
Калоян Соколов

Карлос Алкарас неведнъж е заявявал гласно, че не просто иска да печели големите трофеи в тениса, а да бъде един от най-великите тенисисти, които играта познава. Испанецът вече направи първите стъпки към това, превръщайки се в най-младия световен номер едно в историята и освен това може да се похвали с две титли от Големия шлем, но определено можем да забележим сериозни проблеми с постоянството на Карлитос, откакто спечели Уимбълдън и той трябваше да чака цели осем месеца за следвашата си титла, която дойде на тазгодишния турнир в Индиън Уелс.

Според Анди Родик това не се дължи на някакъв спад на формата у испанеца, а най-вече на неговия стил на игра, който го прави огромен любимец на публиката, но изглежда твърде рисков за вкуса на американеца:

"Всички играчи от нашето поколение искаха да наблюдават Роджър Федерер, защото той можеше да направи абсолютно всичко с ракета в ръка. Надал пък беше неповторимата комбинация от невероятна физическа сила и топспин, докато Джокович е като един борец, от чиято хватка не можеш да се измъкнеш. При Роджър обаче най-вече имаше една грациозност, която му позволяваше да изпълнява удари като от видеоигра.

Бих казал, че Алкарас е комбинация от тях тримата и все още търси своя начин да играе тенис. Бих казал, че той ще открие своята най-добра версия, когато заиграе малко повече като Новак, правейки нещата малко по-скучни на корта, защото не можеш да бъдеш зрелищен през цялото време и същевременно да печелиш непрекъснато.

Наскоро бяхме заедно с Андре Агаси в Лас Вегас и той ми сподели как според него Карлос е толкова впечатляващ, че следващата стъпка към неговия успех е да отнеме малко от този блъсък и да подбира правилните моменти, когато да го използва. Прекално уморително и непостижимо е да използваш само "ъперкети", така че Алкарас трябва да бъде малко по-разумен в избора си на удари, ако иска наистина да бъде един от най-великите" - коментира бившият номер едно.

Източник: Served_Podcast

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Анди Родик: Алкарас ще бъде най-успешен, когато започне да играе по-скучен тенис Калоян Соколов
Теми:  
atp | анди родик | интервюта | карлос алкарас

Коментари





Следвайте ни в Facebook