Анди Родик: Котката ми може да е треньор на Джокович и той отново ще продължи да печели

от в 13:36 на 06.04.2024
Калоян Соколов

Горан Иванишевич и Новак Джокович се разделиха след изключително успешно 5-годишно сътрдничество, което донесе 12 титли от Шлема на сърбина и го превърна в най-успешния играч за всички времена. Засега световният номер едно ще работи временно с Ненад Зимонич, който беше дълги години негов съотборник и капитан в сръбския отбор за Купа "Дейвис", но изглежда тази тема не е от особено голямо значение за Анди Родик, според когото Джокера не се нуждае особено от допълнителна помощ, за да продължи да печели:

"Очевидно е, че разделите през април не са по план и Новак е в деликатно положение, защото много скоро предстоят Ролан Гарос и Уимбълдън. Същевременно говорим за човек, който е печелил абсолютно всичко в тениса, има изградена рутина, разполага със спаринг партньори и физиотерапевт, така че трябва ли му изобщо треньор? Мисля, че моята котка може да заема позицията и Джокович пак ще печели мачове.

Не смятам, че Новак тепърва ще иска да се опознава с някого и да прави пробен период преди толкова важни турнири и затова си мислех, че може би ще върне някой измежду Мариан Вайда и Борис Бекер в щаба си, но Зимонич също го познава добре и е добър вариант към момент. Истината е, че Новак има изключително голям опит и е достатъчно наясно с играта си, както и нещата, които трябва да прави на корта. Точно заради това не виждам нуждата да има постоянно човек до него през цялото време, а по-скоро той се нуждае от мотиватор за големите турнири" - сподели бившият номер едно в подкаста си.

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Анди Родик: Котката ми може да е треньор на Джокович и той отново ще продължи да печели Калоян Соколов
Теми:  
atp | анди родик | интервюта | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook