Анди Родик: За пръв път от много време САЩ има тенисист с потенциал за топ 3

от в 15:44 на 11.08.2021
Мирела Николова

Съединените американски щати са държава с дълги традиции в областта на тениса благодарение на златното поколение на Пийт Сампрас, Джон Макенроу, Джими Конърс и Андре Агаси, които издигат спорта в родината си до небивали висоти. От известно време насам обаче американците не разполагаха със състезател, който да успее да се задържи в челната десетка на ранглистата и да направи нещо значимо.

Последният тенисист, родом от Америка, който е триумфирал с титла от Големия шлем, е Анди Родик - шампион на US Open през 2003 г. Именно той наскоро коментира колебливите изяви на своите сънародници през последното десетилетие, като сред тях отличи Себастиан Корда, който според Родик е бъдещето на американския мъжки тенис, тъй като притежава потенциал да намери място сред най-добрите трима в световната класация.

"Към момента Себи се намира на 45-а позиция в ранглистата, но през последните шест месеца той положи огромни усилия и тепърва класирането му ще се подобрява особено след като точкуването се върне към нормалния си вид. Мисля, че сега неговото реално място е някъде в топ 20 и вероятно именно там ще се стреми да влезе до края на годината.

Той не е удовлетворен с резултатите си, тъй като винаги иска още и още, има желанието да надгражда с всяка изминала седмица, независимо дали е на червено в Европа, дали е на закрито, на Чаланджър или в Тура. Обичам да виждам този му устрем, както и цялостната му игра на корта. Той е завършен играч и смятам, че той е първият американски тенисист от много време насам, който мисля, че разполага с потенциал да влезе в топ 3", заяви Родик.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Анди Родик: За пръв път от много време САЩ има тенисист с потенциал за топ 3 Мирела Николова
Теми:  
atp | анди родик | интервю | любопитно | себастиан корда

Коментари





Следвайте ни в Facebook