Андрееску бе напът да поднесе сензация, но миналогодишната финалистка оцеля и е в 1/8-финалите

от в 21:55 на 08.07.2023
Мирела Николова

Онс Жабер бе изправена до стената, но успя да избегне елиминацията в третия кръг на тазгодишния Уимбълдън и е сред най-добрите 16 в надпреварата. Тунизийката изоставаше с пробив в решителния сет срещу бившата шампионка от Шлема Бианка Андрееску, но показа своя борбен дух и съкруши канадката, за да се поздрави с крайния успех след 3:6 6:3 6:4. По този начин световната №6 продължава към осминафиналната фаза на турнира, където ѝ предстои сблъсък с двукратната шампионка Петра Квитова.

Срещата стартира с надмощие на канадката, която не отстъпваше от основната линия и контролираше разиграванията, дочаквайки пропуск от противниковата страна. Андрееску влизаше агресивно още с ретура си и впоследствие успешно завършваше офанзивите си, благодарение на което осъществи ранен пробив и излезе напред с 4:1. Оттам насетне бившата шампионка от US Open продължи да поддържа високи показатели в точките, разиграни на собствен сервис, и скоропостижно записа откриващия сет срещу своето име.

С напредване на времето Жабер повиши нивото си на игра и във втората част именно тя беше тази, която задаваше темпото. От своя страна, световната №50 започна да изпитва колебания от основната линия и увеличи броя на непредизвиканите си грешки, което ѝ коства пробив за 2:4, довел до скорошно изравняване на отделните части.

В началото на третия сет преимуществото отново бе на страната на Андрееску, която постигаше отлична дължина в ударите си и отново първа излезе напред с брейк за 3:1. Последва обаче бърза мобилизация на световната №6 и тя съумя да реализира моментален рибрейк, след който двубоят бе прекъснат за повече от половин час. След подновяването на играта Жабер се завърна на корта с нови сили и благодарение на вариативността си съумя да осъществи късен пробив на нула в деветия гейм, който ѝ донесе и крайната победа.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Андрееску бе напът да поднесе сензация, но миналогодишната финалистка оцеля и е в 1/8-финалите Мирела Николова
Теми:  
wta | бианка андрееску | Обзори | онс жабер | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook