Андрееску към съдията: Трябва да се преоблека, роклята ми е много зле, Nike са виновни

от в 14:59 на 30.08.2022
Мирела Николова

Спортният гигант Nike от няколко години е основен спонсор на Бианка Андрееску, но след вчерашния ден не е сигурно още колко дълго ще продължи въпросното сътрудничество. Причината се крие в гневна реакция на канадката относно екипа, с който излезе за откриващия си двубой на Откритото първенство на САЩ срещу Хармони Тан.

Веднага след края на загрявката бившата шампионка от US Open отправи молба към съдията на стола да ѝ позволи да се преоблече, тъй като поради силните пориви на вятъра полата ѝ непрекъснато се е вдигала и това я е карало да се чувства некомфортно. 

"Вината не е моя, Nike са виновни. Тази рокля е толкова, толкова зле. Просто се налага да отида в съблекалните и да се преоблека. Роклята ми е много зле", бяха думите на Андрееску към главния арбитър. 

Минути по-късно бившата №4 в света се завърна на корта със сменена екипировка, състояща се от бял топ и сини панталони. След победата си канадката бе поставена в неудобна позиция, тъй като трябваше да се оправдае за казаното по-рано по адрес на американската спортна компания.

"Просто ми създаваше неудобство при изпълнението на някои форхенди. Сякаш ми беше малка. Вятърът също допринесе за дискомфорта. Със сигурност можех да подбера други думи, с които да обясня ситуацията на съдията. Извинявам се на всички, които съм засегнала с думите си. Обичам Nike и се надявам да бъда с тях до края на живота си", заяви на пресконференцията си 22-годишната тенисистка.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Андрееску към съдията: Трябва да се преоблека, роклята ми е много зле, Nike са виновни Мирела Николова
Теми:  
us open 2022 | wta | бианка андрееску | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook