Андреев бе близо, но ще трябва да почака за първия си полуфинал при професионалистите

от в 11:43 на 01.03.2019
В
Адриан Андреев не можа да се класира за първия си полуфинал като професионалист след като допусна поражение на турнира в Анталия, след нова три сетова битка.Този път нашето момче бе надиграно от аржентинеца Матиас Джукас след 6:2 1:6 2:6.

Началото бе повече от отлично за Ади, който проби още на старта и бързо дръпна с 3:0. Андреев измъкна два поредни много трудни сервис гейма и дори реализира още един брейк, който му подпечата спечелването на сета.



 

Във втората част умората от вчерашния над три часов маратон започна да си казва думата и краката на българина станаха значително по-тежки. Джукас се възползва мигновено от създалата се ситуация и в хода на частта, отпусна само гейм на нашия представител.

Третият сет се оказа и най-оспорвания в двубоя, като първоначално Адриан взе преимущество от 2:1, но аржентинецът стигна до мигновен рибрейк. Играта продължи да се движи равностойно до средата на сета, когато Джукас спечели един изключително завързан гейм и поведе с 4:2.

Българинът обаче далеч не се беше предал и си осигури няколко възможности да се върне в резултата, ала опитният му съперник издържа на натиска на младока и затвори мача.

Въпреки поражението това бе една много позитивна седмица за Ади, който записа второ класиране за четвъртфинал на мъжки турнир, както и една много престижна победа срещу топ 500 играч като Неделко.

Все пак турнирът за Андреев не е приключил и той ще може да вземе реванш от Джукас само след час, заедно с партньора си в двойковата надпревара.

Що се отнася до сингъла, за българина предстои дълго пътуване и участие на турнир от категорията "ITF M15" в Канада.

 

 

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Андреев бе близо, но ще трябва да почака за първия си полуфинал при професионалистите В

Коментари





Следвайте ни в Facebook