Андреев донесе нов български успех в Генуа и ще дебютира в топ 300 на света!

от в 17:28 на 20.09.2022
Калоян Соколов

Димитър Кузманов откри победоносно своето участие на Чаланджъра в Генуа по-рано през днешния ден, но българските изяви на турнира далеч не се изчерпваха само с това. Веднага след него на корта излезе Адриан Андреев, който имаше трудната задача да се изправи срещу местния представител Салваторе Карузо. Бившият номер 76 можеше да се похвали с победи над играчи от ранга на Феликс Оже-Аласим и Борна Чорич, както и с две достигания до третия кръг на надпревари от Големия Шлем, ала младият ни талант по никакъв начин не изглеждаше респектиран от визитката на своя опонент и го надигра в тричасова битка - 7:6(3) 1:6 6:4.

По този начин българинът си осигури среща с 64-тия в световната ранглиста Корентен Муте, чиито силни изяви му позволиха през миналата седмица да завоюва трофея в Шчечин, а съвсем наскоро той се превърна и в първия "щастлив губещ" в историята на US Open, който достига до осминафиналите на турнира.

Началото беше блестящо за Ади, тъй като Карузо се чувстваше изключително несигурен в ударите си и категорично софиянецът показваше много по-голяма стабилност от дъното на корта. Андреев миксираше отлично с играта с къси топки, които хващаха неподготвен опитния му съперник и резултатът набъбна до 4:0 в полза на младока. Изведнъж италианецът се окопити и беше негов ред да наложи известна доминация на корта, която го отведе до паритета при 4:4 и в крайна сметка тайбрек щеше да реши изхода на откриващата част. В него по-опитният тенисист реализира ранен мини пробив, само че последваха шест поредни точки в актива на Ади и той закономерно се откъсна напред в отделните сетове.

За съжаление, то местният любимец продължи да покачва равнището си и неточностите напълно отсъстваха от неговата страна на мрежата. Ветеранът насочваше отиграванията си в близост до страничните линии и почти винаги придаваше нужната дълбочина на топката, което създаваше сериозни трудности на Андреев и силите на нашия сънародник стигнаха за спечелването на само един гейм във втората част.

Решителният сет предложи сериозно количество драма, като неизменно Адриан поемаше инициативата, но някогашният член на топ 100 не спираше да се бори и на два пъти се връщаше от брейк пасив. Кулминацията дойде при 5:4 гейма в полза на българина, когато Карузо отрази цели три мачбола, но накрая се пропука фатално, допускайки двойна грешка и победата беше за нашето момче.

 

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Андреев донесе нов български успех в Генуа и ще дебютира в топ 300 на света! Калоян Соколов
Теми:  
адриан андреев | бгтенис | генуа | корентен муте | Обзори | салваторе карузо | Чаланджър

Коментари





Следвайте ни в Facebook