Андреев допусна обрат от Виласеньор и така Мексико изравни серията срещу националите

от в 18:36 на 05.03.2021
Калоян Соколов

Адриан Андреев имаше далеч по-тежка задача от Димитър Кузманов, като Херардо Лопес Виласеньор го затрудни в максимална степен и в крайна сметка третата ни ракета отстъпи с 6:3 1:6 2:6, с което Мексико изравни общия резултат на България в сблъсъка за изкачване в Световна Група I в надпреварата за Купа "Дейвис".

Срещата започна със серия от тежкия разигравания, в които мексиканецът показа колко устойчив е от основната линия и същевременно често натискаше топката с дланния си удар. Ади все пак се бореше с всички сили и отрази цели четири брейкбола, за да задържи подаването си за 2:1, а впоследствие проби на свой ред и стигна до успеха в сета.

Изведнъж тийнейджърът допусна сериозен спад в представянето си и започна да прави купища бързи грешки, докато Виласеньор ставаше все по-активен на ретур и често засрещаше сервисите на Андреев с лекота. Това помогна на играча от гостуващия тим да се откъсне с 5:0 напред, което наклони силно везните в негова полза и всичко щеше да се реши в третата част.

В нея мексиканецът имаше видимо надмощие на корта, а енергията на Андреев сякаш тотално отсъстваше и Виласеньор вземаше все по-сериозно надмощие, пробивайки още в първото подаване на българина. Ади се опита да осъществи обрат, само че неточностите от другата страна на мрежата просто липсваха и Мексико се поздрави с първа победа в серията, която продължава утре с мача между тандемите.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Андреев допусна обрат от Виласеньор и така Мексико изравни серията срещу националите Калоян Соколов
Теми:  
адриан андреев | купа дейвис | мексико

Коментари





Следвайте ни в Facebook