Андреев: Не се предадох; имам голям напредък благодарение на Sofia Open

от в 23:38 на 27.09.2021
Мирела Николова

Адриан Андреев игра абсолютно равностойно срещу намиращия се на 62-о място в света и достигнал по-рано през годината до №38 Миомир Кецманович, който също така може да се похвали с титла от АТР и значително по-голям опит в надпревари от подобен ранг в сравнение с българина. 20-годишният Андреев бе изключително близо до успеха в откриващата част, но въпреки това отстъпи на сърбина с 6:7(7) 4:6 след близо двучасова битка в първия кръг на основната схема на Sofia Open 2021, а ето и какво сподели той след двубоя.

Ади, изигра добър мач, какво научи от него?

– Че мога да постигна мечтите си, целите си, и че трябва напредна физически и психически.

Какво се случи в края на срещата? Като че ли вече се усещаше, че можеш да направиш обрат не само в сета, но и в мача…

– Да, и аз го очаквах, докато не ми крампираха краката при 5:4. Точно затова съм много разочарован. Чувствах се уверен в този гейм, но заради физическото ми състояние не успях да покажа нивото си.

Въпреки крайния изход от двубоя има моменти, от които можеш да бъдеш доволен. Като този от края на първия сет, в който беше пробит за 5:6, но веднага върна пробива, за да вкараш сета в тайбрек…

– Да. През целия мач в главата ми беше да не се пречупвам. При 5:6 си повтарях да вярвам, да играя точка за точка и да видя какво може да стане. Във втория сет беше по същия начин. Казах си – ако загубя мача, нека ми го вземе той, аз няма да му дам абсолютно нищо, ще си взимам сервиранията, ще се боря за всяка точка на ретур. Психически показах устойчивост, но физически не издържах.

Колко по-добър ставаш ти с участие на турнири от АТP тура и къде усещаш, че ти е мястото?

– С всяка една година напредвам, работя постоянно и тези мачове само ме дърпат напред. Тази година изиграх доста двубои на ниво АТР 250, Чаланджъри, мисля, че тези мачове наистина ми дръпнаха играта. Мечтая да играя на голямата сцена и да постигам възможно най-добри резултати.

Какво е за теб Sofia Open и възможността да играеш в на това ниво в България?

– Аз много се радвам, че в България имаме такъв турнир. Това е доста голям скок за българския тенис. През годините аз напреднах много заради този турнир, тук успях да видя играчи от световна класа и да тренирам с тях. Определено е много специален турнир за мен.

Предстои ти участие на двойки с Алекс Лазаров срещу опитните Миделкооп и Йебави. Какви са твоите очаквания там?

– На двойки всичко може да стане. Те са обиграна двойка, ние с Алекс също се справяме добре. На него условията тук му пасват. Надявам се да покажем една добра игра и да видим какво ще стане.

Със сигурност ще стискаш палци на твоите приятели и съотборници от националния отбор. Димитър Кузманов ще срещне Музети, а Алекс Лазаров – Краинович. Какво очакваш от техните мачове?

– Тренирах и с Алекс, и с Мико, те са в страхотна форма и могат да спечелят. Дали това ще стане, нямам представа, но са напълно готови, наистина.

Източник текст и снимка: Sofia Open


Ето как да гледаме тенис мачове безплатно

Оцени тази статия:
Андреев: Не се предадох; имам голям напредък благодарение на Sofia Open Мирела Николова
Теми:  
atp | адриан андреев | бгтенис | интервю | софия оупън

Коментари

Следвайте ни в Facebook