Андреев започна с победа на Ролан Гарос

от в 20:12 на 02.06.2019
В
Последният останал българин и поставен под номер 2 - Адриан Андреев започна с победа на Ролан Гарос при юношите. Нашето момче успя да победи швейцареца Доминик Стефан Стрикер след 6:3 7:6(2).

В първата част Адриан започна по-концентриран и служейки си чудесно с бекхенда си успя да поведе уверено с 3:0. Това обаче се оказа нож с две остриета, защото впоследствие нивото на Андреев спадна, а нашето момче започна често да греши сравнително лесни топки, като така резултата и набъбна до 3:3. Ади все пак успя да се стабилизира и започвайки да пласира отново дълбоко топката и тормозейки противника си с добра защита успя да се добере до 6:3.



Във втория сет Стрикер този път започна много по-добре и докато Адриан вкарваше топката по-леко и плитко в корта, швейцарецът се възползва по прекрасен начи и закономерно и излезе напред с 3:0. Този път обаче беше ред на Андреев да догонва, а това стана факт след няколко поредни пласирани чудесно дълбоки удари, в комбинация с греши на опонента му. Така се стигна до 3:3, а безпроблемно двамата се добраха и до 4:4. Тук Ади имаше аванс от 0:30, но за съжаление съперника му пласира страхотни сервиси, в комбинация и с добра атаки, за са може да се спаси. Това обаче не беше така в последвалото подаване на швейцареца, защото при 5:5 той отново изостана с 0:30, а впоследствие и с 15:40, което се оказа и напълно достатъчно, защото след неубедително излизане на мрежата, Андреев успя да го размине, а по този начин и да си осигури пробив преднина. Това обаче въпреки преднината от 30:0 се оказа недостатъчно, а по този начин двамата влезнаха в тайбрек.

В дългия гейм Андреев беше първият, който успя да вземе свой сервис, а това стана при 3:2 след като преди това двмата си бяха разменили само минибрейкове. Ади продължи тенденцията да взима серисите на съперника си и в крайна сметка още при първия си сетбол затвори срещата с 7:2.

Стрикер е на 17 години и е №29 в юношеската ранглиста. На АО дебютира в турнирите от шлема, а въпреки че предпочита твъдите кортове, то през тазгодишния сезон на клей записа не лоши резултати, включително и спечели титла в Израел.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Андреев започна с победа на Ролан Гарос В

Коментари





Следвайте ни в Facebook