Андрей Рубльов: Ще продължи ли приказката и на Australian Open?

от в 13:48 на 15.01.2021
Тея Кръстева

Несъмнено руският тенисист Андрей Рубльов е един от най-впечатляващите играчи в тура. Той е добре познат с агресивната си игра и с уинърите си както от форхенд, така и от бекхенд. През изминалата година той спечели и приза за "най-прогресиращ играч" на ATP. Стремглавият му устрем нагоре започва през 2019г. (побеждава Роджър Федерер в Синсинати и вдига купата в Кремъл), но дебютара още през 2014г., когато играе на купа Дейвис в отбора на Русия, а първата си титла от категория ATP печели на двойки през 2015г.

Преди началото на сезон 2021 Рубльов даде интересно интервю и сподели какви са очакванията му от настоящата година и в частност - Australian Open.

"Няма да си пожелавам нищо конкретно през тази година, но искам да работя на максимум и да усъвършенствам всички елементи от играта си, пък каквото се случи, ще се случи!

Подготовката ми за Australian Open протече отлично, даже супер. Нетърпелив съм да видя резултата. Но сега започва да ме обхваща вълнение - струва ми се, че не съм работил достатъчно, че не съм направил абсолютно всичко, което съм могъл. Но по време на тренировките бях напълно отдаден... ще видим как ще се получат нещата на турнира!" - споделя откровено Андрей пред руските медии.

Сезон 2020 беше изключително успешен за руснака. Той спечели цели 5 ATP титли - във Виена (Австрия), Санкт Петербург (Русия), Хамбург (Германия), Аделаида (Австралия) и Доха (Катар).

Независимо как ще протече сезон 2021 за него, Рубльов е един от играчите, които винаги си поставят високи цели. Същевременно е изключително трудолюбив и талантлив. Очаквам да затвърди мястото си в топ 10 (понастоящем номер 8) и дори да се придвижи още напред!

Междуременно руският тенисист пристигна в Мелбърн:

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Андрей Рубльов: Ще продължи ли приказката и на Australian Open? Тея Кръстева
Теми:  
australian open | андрей рубльов | тенис

Коментари





Следвайте ни в Facebook