Андрю Касъл: Останалите играчи трябва да отвлекат Джокович, за да имат шанс на Уимбълдън

от в 13:46 на 24.06.2023
Калоян Соколов

Новак Джокович ще спечели с лекота своята 24-та титла от Шлема. Това прогнозира бившата първа ракета на Великобритания - Андрю Касъл. Настоящият тенис коментатор е на мнението, че световният номер едно притежава далеч по-голям опит върху тревната настилка спрямо основните си конкуренти и дори се пошегува, че те трябва да търсят алтернативни методи, за да се освободят от присъвието на сърбина на третата "мейджър" надпревара през сезона:

"Мисля, че някой трябва да го изненада извън корта и да го отвлече, защото в противен случай не виждам кой тенисист би излязъл на централния корт на Уимбълдън с мисълта, че може да го победи в 3 от 5 сета. Не виждам как ще го победят в точно в този турнир, така че определено сериозно трябва да обмислят по какъв начин да не му позволяват да достигне до  тенис комплекса.

Ако трябва да бъда максимално сериозен, то в момента ставаме свидетели на изключително кратък тенис сезон и младите тенисисти нямат никакъв опит върху това покритие, а нямат и нужното време, за да го пробият за само една или две години. Спомням си как преди много години Сам Куери го победи с перфектно сервиране и много агресивна игра, така че рецептата е ясно, но е лесно да се каже и изключително трудно да се изпълни. Някой просто трябва да изнесе Джокович от корта в три сета, защото ако срещата стане оспорвана, то Новак със сигурност ще спечели.

Новото поколение тенисисти е отлично, но не виждам как ще спрат човек със седем титли на Уимбълдън, имайки предвид, че никой от тях не е доказа играч на трева. Циципас има всички качества да бъде успешен на трева, но дори и той не ми изглежда като твърде сериозна заплаха за сърбина" - коментира Касъл.

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Андрю Касъл: Останалите играчи трябва да отвлекат Джокович, за да имат шанс на Уимбълдън Калоян Соколов
Теми:  
atp | андрю касъл | интервюта | новак джокович | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook