Антирекорд: Джокович - Циципас е финалът с най-ниска гледаемост последните 10 години

от в 12:23 на 03.02.2023
Мирела Николова

Новак Джокович и Стефанос Циципас бяха двамата тенисисти, които демонстрираха най-добра игра в първите седмици от сезона и без да инкасират нито едно поражение от началото на годината, достигнаха до финалния сблъсък на Откритото първенство на Австралия.

Изглежда обаче, че дори тези резултати на двамата балканци не са предизвикали особен интерес към двубоя за трофея от страна на зрителите по света, тъй като данните за рейтинга на световни телевизии - американската ESPN и австралийският Channel 9, показват, че тазгодишният финал в Мелбърн е бил с най-ниска гледаемост през последното десетилетие.

Според анализите, изнесени от ESPN, десетият триумф на Джокович в Мелбърн е бил гледан от 439 хиляди души, което е с 36% по-малко от миналогодишния финал между Рафаел Надал и Даниил Медведев, който е бил проследен на живо от 689 хиляди зрители.

Според треньора на Григор Димитров - Даниел Валверду, съществува логично обяснение за това явление: "Трудно е да очакваш голям интерес, ако в продължение на 14 дни не пускаш Джокович на основния канал толкова, колкото в миналото. Всяко действие има своите последици", написа венецуелецът в Twitter.

Въпреки че телевизиите в САЩ и Австралия отбелязват значителен спад, то в Европа интересът далеч не се е понижил, като някои канали дори отчитат повишаване на привлечената аудитория. 

В официалния сайт на Аустрелиън Оупън пък също бе изнесена информация за гледаемостта на турнира по света, като според нея финалът при мъжете е бил наблюдаван средно от 1.747 милиона зрители, докато този при жените - от около 1.036 милиона.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Антирекорд: Джокович - Циципас е финалът с най-ниска гледаемост последните 10 години Мирела Николова
Теми:  
atp | wta | Аустрелиън Оупън 2023 | любопитно | новак джокович | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook