АО: Карацев продължава да е непобеден през 2022-ра; Серията на Грийкспор спря на 29

от в 13:20 на 19.01.2022
Владислав Риждов

Аслан Карацев дойде в Мелбърн директно от Сидни, където спечели третата си АТР титла и трябваше да мине през петсетова драма срещу Жауме Мунар, за да се класира към втория кръг. Днес задачата пред руснака бе далеч по-лесна и той се справи в четири сета със съпротивата на Макензи Макдоналд с 3:6 6:2 6:2 6:3, за да си осигури мач срещу Адриан Манарино в петък.

Както и в откриващия си мач, Карацев изпита леки трудности в началото и не успя да намери верния си ритъм. На противоположния полюс пък бе Макдоналд, който стартира по-уверено срещата и още във втория гейм реализира пробив, за да поведе с 2:0. Американецът се справяше чудесно в разиграванията, а с добрата си игра игра при начален удар не даде никакви шансове на съперника си, вземайки частта на сметката си.

Впоследствие Карацев бързо се окопити и в следващите два сета преминаха изцяло под неговата диктовка. Руснакът набираше скорост със всеки изминал гейм и с агресивна игра успя да пропука защитата в противниковото поле. Световният номер 15 проби общо пет пъти американския си колега, за да обърне изцяло резултата в отделните части.

В третия сет отново руснакът бе водещият от двамата на корта. Въпреки че Макдоналд си изгради аванс от пробив, Карацев бързо се отърси от спада си и демонстрира високо ниво на тенис до края, за да подпечата шестата си поредна победа от началото на сезона.

Пабло Кареньо-Буста също намери своето място в следващия етап. Испанецът надделя над Талон Грикспор в една от поредните петсетови битки през днешния ден и прекъсна впечатляващата серия на нидерландеца от 29 поредни успеха - 6:3 (6)6:7 7:6(3) 3:6 6:4.

Един единствен брейк направи разликата в първия сет. Той дойде от страна на испанеца, който прекъсна серията от няколко равностойни гейма, които двамата си размениха, и поведе с 4:2, а в остатъка от частта се справи без проблеми, за да се откъсне в резултата. 

Испанецът продължи да има лек превес пред своя съперник и във втория сет, но Грикспор показа добра игра и успя да върне по-рано инкасирания брейк, за да се стигне в крайна сметка до тайбрек. В него двамата си редуваха лидерството, но младият нидерландец бе по-солиден във важните моменти и отмъкна сета за себе си.

В сет номер 3 световният номер 21 отново бе по-настоятелен от двамата и това бързо даде отражение върху резултата. Буста на два пъти си извоюваше водеща позиция, но не се възползва от предимството си и така станахме свидетели на нов тайбрек. Там обаче испанецът взе инициативата и даде само три топки на Грикспоор по пътя си към успеха в сета.

Световният номер 62 се окопити в четвъртия сет и върна интригата в срещата, след като бе достатъчно стабилен в ключовите разигравания и си извоюва брейк в края, за да доведе развръзката до решителен сет. В него пък интригата остана жива до последно. Сервиращите наложиха доминацията си, но нервите на Буста се оказаха по-здрави и в края той пречупи Грикспор, за да сложи точка на спора след 4 часа и 10 минути.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
АО: Карацев продължава да е непобеден през 2022-ра; Серията на Грийкспор спря на 29 Владислав Риждов
Теми:  
аслан карацев | Аустрелиън Оупън 2022 | обзор | открито първенство на австралия | пабло кареньо буста

Коментари





Следвайте ни в Facebook