АО: Шампионът от Sofia Open "затвори телефона" на Шелтън в 5-сетов трилър и ще срещне Джокович

от в 13:40 на 19.01.2024
Мартин Вичев

Адриан Манарино изхвърли четвъртфиналиста от предишното издание на Откритото първенство на Австралия Бен Шелтън в трети кръг. Мачът продължи цели 4 часа и 46 минути - 7:6(4) 1:6 6:7(2) 6:3 6:4. Срещата се превърна в истински 5-сетов трилър, като опитът си каза думата и шампионът от Sofia Open надви младия си колега и в четвърти кръг ще срещне световния номер 1 Новак Джокович.

Началото на мача започна с рутинни геймове за сервиращите тенисисти. Първи, който стигна до възвожности за пробив бе Манарино. Той реализира брейк при 2:2 и пое водачеството в сета. Радостта на французина обаче не трая дълго, като Шелтън върна скоропостижно пробива. В миговете до края на сета, повече изненади и любопитни моменти нямаше и станахме свидетели на закономерен тайбрек. Пръв минибрейк направи американеца за 2:0 , ала Манарино взе следващите две подавания на Шелтън и така обърна лидерството в решителния гейм. В крайна сметка, победител излезе френския ветеран, който триумфира след 7 на 4 точки в тайбрека.

Началото на втората част започна с брейк шансове за Шелтън, ала той не се възползва от тях. Все пак той проби още следващото подаване на Манарино и излезе напред в резултата. Впоследствие, той "открадна" и следващите два сервис гейма на французина и така изравни резултата след 6:1 във втората част. В началото на третия сет, Шелтън продължи инициативата си и направи пробив, но Манарино моментално го върна. При 4:4, френският ветеран постави под максимално напрежение младия си колега и направи брейк, с който си осигури да сервира за сета. Американецът обаче разочарова французина и направи рибрейк, с което доведе третата част до нов тайбрек. Противоположно на тайбрека от първия сет, Шелтън заигра на високо равнище и още от началото пое лидерството и спечели тайбрека със 7 на 2 точки.

В началото на четвъртата част, сервиращите имаха предимство, като печелеха подаванията си. При 3:2, Манарино показа, че последното, което иска е да напусне турнира още тук и превключи на по-висока предавка, с което направи пробив, повеждайки с 4:2. Впоследствие, французинът затвори сета на свое подаване безпроблемно и изравни общия баланс между двамата. Манарино продължи инициативата си и през решителната пета част, като достигна до брейк шансове в първите два гейма, но Шелтън показваше психическа и физическа устойчивост и се измъкваше. При 2:2, настойчивостта на френския ветеран продължи и опитът си каза думата, като той проби подаването на американеца и беше една идея по-близо до крайния успех. При затвърждаването на брейка, шампионът от Sofia Open имаше леки проблеми, но се справи. Трудностите на младата звезда продължиха и през следващото му подаване при 4:2, като той изпусна преднина от 40:0 и допусна да загуби сервис гейма си в най-неприятния възможен момент. Когато обаче Манарино сервираше да спечели мача, той се пропука и загуби първото си подаване за крайния успех. Все пак, френския ветеран затвори мача от втория опит и си осигури сблъсък с Новак Джокович в следващата фаза на Аустрелиън Оупън.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
АО: Шампионът от Sofia Open "затвори телефона" на Шелтън в 5-сетов трилър и ще срещне Джокович Мартин Вичев
Теми:  
адриан манарино | бен шелтън

Коментари





Следвайте ни в Facebook