Арестуван испански тенисист споменава Александрина Найденова за уредени мачове

от в 18:42 на 15.03.2019
Георги Христов

Испанският тенисист Марк Форнел-Местрес е бил арестуван от испанската полиция в края на миналата година за организиране на договорени мачове в тениса. Той е разкрил и имената на част от състезателите, които според него са замесени, пише Sports.ru.

Той дава две имена при дамите - Нурия Бранкачио и българката Александрина Найденова. В момента 27-годишната Найденова е на 345-то място поединично, но е в топ 100 при двойките - 95-а.

Доста повече са разкритите имена при мъжете, а най-популярен от тях е близкият приятел и партньор при двойките на Рафаел Надал - Марк Лопес.

Ето и останалите "осветени" имена:
Енрике Лопес, Ламин Уахаб, Фернандо Богахо, Марк Лопес (носител на злато в Рио и шампион от Ролан Гаррос при двойките), Даниел Кьолерер, Матиас Дескот, Давид Перес Санс, Секу Бангура, Сантяго Бесада, Пабло Качин, Куевас (неясно дали Пабло или Мартин), Джордж Ботезан, Марк Нойбау, Отман Лалами, Маджид Килани, Аюб Шакруни, Серхио Баранко Косано, Стефан Франсен.

Според Форнел-Местрес - Марк Лопес е замесен в поне два договорени мача - на финал при двойките в Тарагон от сериите "Чалънджър" и при загуба на турнир от същата серия в Тоди. И двата случая са от 2008 година.

През миналата година заедно с Форнел-Местрес са задържани още поне трима испански тенисисти. Те са получавали по 5000 евро за тази дейност.

ПОВЕЧЕ ВИЖТЕ ТУК!

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Арестуван испански тенисист споменава Александрина Найденова за уредени мачове Георги Христов
Теми:  
александрина найденова | марк форнел-местрес | скандали | тенис | тенис бг | тенис залози | тенис новини

Коментари





Следвайте ни в Facebook