Ашли Барти и Мадисън Кийс достигнаха четвъртфиналите на "Ролан Гарос"

от в 14:24 на 03.06.2019
Таня Стефанова

Американката Мадисън Кийс и австралийката Ашли Барти са първите четвъртфиналистки в горната част на схемата на Откритото първенство на Франция по тенис при жените. Кийс постигна лесен успех с 6:2, 6:4 срещу чехкинята Катерина Синякова. Мачът продължи само час и 18 минути.

Единственият критичен момент за американката бе в началото на втория сет, когато съперничката и направи пробив още в първия гейм, но веднага след това Кийс успя да го върне и да възстанови позициите. Малко повече усилия трябваше да хвърли Барти, която спечели с 6:3, 3:6, 6:0 срещу американката София Кенин.

Барти взе пет от първите шест гейма в мача, но след това за няколко минути загуби концентрация и Кенин успя да поведе с 3:0 в началото на втория сет. Американката, която отстрани Серина Уилямс в предишния кръг, изравни сетовете след 6:3 във втория, но в третия бе просто спаринг партньор на Барти. Австралийката бе безкомпромисна и след 6:0 достигна до първия си четвъртфинал в Париж и втория за годината в турнирите от "Големия шлем" след този в Мелбърн.

На четвъртфиналите Барти ще играе с Кийс. По-късно днес са и другите два четвъртфинала от горната част на схемата при жените. В тях ще се срещнат защитаващата тилата си Симона Халеп с полякинята Ига Свьонтек и американката Аманда Анисимова срещу испанката Альона Болсова Задойнов.

Дайте прогнозите си за "Ролан Гарос" - спечелете раница, ракета или маратонки HEAD


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Ашли Барти и Мадисън Кийс достигнаха четвъртфиналите на "Ролан Гарос" Таня Стефанова
Теми:  
ашли барти | мадисън кийс | ролан гарос | тенис | тенис бг | тенис новини

Коментари





Следвайте ни в Facebook